Kézilabda

Montenegrói jobbszélsővel erősített a Szeged

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata fél plusz hároméves szerződést kötött a montenegrói válogatott jobbszélsővel, Marko Lasicával - közölte hivatalos honlapján a Tisza-pati egyesület.

188 centiméter magas, 80 kilogrammos új szerzemény 1988. április 30-án született Niksicben. Hazájában a Lovcsen és a Buducsnost csapataiban szerepelt, itt mutatkozott be a nemzetközi porondon, szerepelt az EHF-kupában. 2010-ben a spanyol Kangas gárdájába igazolt. Mivel a hispán alakulat anyagi gondokkal küzd, így a télen a klubváltás mellett döntött. Decemberben már járt Szegeden, menedzserével közösen egyeztetett a szegedi klub vezetőivel, és ekkor már szóban megállapodtak. Ma a felek hivatalosan is aláírták a szerződést, így a jobbszélső a Pick Szeged játékosa lett.

Mivel nem szerepelt az őszi szezonban a nemzetközi kupasorozatban, így a Bajnokok Ligájában pályára léphet, a Pick Szeged februárig nevezheti a BL-re. Marko Lasica a vb-n újoncként résztvevő montenegrói válogatott tagja, így csak a vb után csatlakozik a Pick Szegedhez. Montenegró az A csoportban Franciaországgal, Németországgal, Argentínával, Brazíliával és Tunéziával került egy csoportba.

"Egy remek, fiatal, tehetséges játékost sikerült szerződtetnünk a jobbszélre. A beszélgetés alatt kiderült, hogy Marko Lasica komoly kihívásnak tartja, hogy a Pick Szeged csapatába igazolt, és szeretné megmutatni, hogy jó vásárt csináltunk vele" - nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

"Nagyon jó csapatnak tartom a Pick Szegedet, a Pick egy nemzetközi szinten elismert klub, amely évek óta ott van elitben. Nagyon jó játékosai vannak, kiváló magyar válogatottak, és a külföldiek közül Larholm, Sulc és Prodanovics. A klub nagy célokat tűzött ki, én állok elébe a kihívásoknak. Az eddigi szerződésem lehetővé tette, hogy ha jobb csapatot találok, eligazolhatok. Kaptam több ajánlatot is, de az előbbiek miatt nem volt kérdéses, hogy a Picket választom" - mondta Marko Lasica.