Biatlon

Már Ruhpoldingban visszatér a németek friss kismamája

  • VNA

Meglepően gyorsan visszatér a biatlon Világkupa sorozat vérkeringésébe a német Kathrin Lang, aki a hétvégén Ruhpoldingban már rajthoz is áll.

A német sajtóban megjelent írások alapján odahaza is komoly meglepetést okozott a gyermeke születése után alig fél évvel visszatérő biatlonos Kathrin Lang (leánykori és ismertebb nevén Hitzer) bejelentése, amely szerint már ezen a héten, a ruhpoldingi Világkupa versenyen újra ott lesz a mezőnyben. "Nagyon örülök a lehetőségnek, jól érzem magam fizikailag" - nyilatkozta a kiváló biatlonos, aki kislánya, Lenia Maria tavaly júliusi születése után nem sokkal már edzésbe is állt.

Lang a péntek este sorra kerülő sprint versenyen indul 13 hónap után ismét a Világkupa sorozatban. A 26 esztendős versenyző azt a rajthelyet kapja meg, amely a németeket rendezőként már a múlt heti oberhofi futamokon is megillette volna és amelyet akkor még nem töltöttek fel. Érdekesség, hogy a korábbi biatlonos, Toni Lang felesége éppen Ruhpoldingban lakik, így a visszatérés időzítése sem lehet véletlen a német szakvezetés részéről. "Mindig is jelezte nekem, hogy a baba születése után is folytatni a karja a versenyzést, így már vártuk, hogy visszatérjen hozzánk" - nyilatkozta a német női válogatott edzője, Uwe Müßiggang.

"Már 14 éve folyamatosan ott van a kezemben a puska, a lövést pedig nem lehet elfelejteni" - ad támpontot a Világkupa visszatérés kapcsán Lang, aki már decemberben elindult kisebb németországi versenyeken. "Ha az ember már édesanya lett, akkor a napi beosztást nem maga határozza meg, így az edzések bizonyos szempontból másodrangúak" - árnyalja azért tovább a képet Lang zárásként.