Síugrás

Kirabolták a norvég és az oszrák csapatot Lengyelországban

  • VNA

Nem sült el jól a lengyelországi Wisla város bemutatkozása a síugró Világkupában, ahol több résztvevő csapatot fosztottak ki kedden este.

Ezen a héten első alkalommal tesz látogatást a síugrók Világkupa sorozata a lengyelországi Wislában, ahol a keddi selejtező után szerdán este már a versenyre kerül sor. Nem készülhetett azonban nyugodtan a futamra több csapat, mert nem kívánatos látogatók fosztották meg őket értéktárgyaikról. A norvég Dagbladet című újság beszámolója szerint a cseh és az osztrák csapat is érintett volt az ügyben, ugyanakkor a legnagyobb veszteség a norvégokat érte.

Az osztrák edző, Alexander Stöckl által irányított együttestől ugyanis - a komoly biztonsági őrzés ellenére is - a csapat szállodai szobáiból hordozható számítógépeket, telefonokat és pénzt loptak el, összesen mintegy 6.000 euró értékben. "A következő éjjel a notebookommal a párnám alatt alszok majd" - nyilatkozta némi gúnnyal a tréner, aki a norvég síugró sport történetének egyik legjobb Négysáncversenyét teljesítette vasárnap a csapatával.

Lengyel források szerint a svájci Simon Ammann és a német Martin Schmitt is a károsultak között van, a jól értesültek pedig úgy tudják, hogy a tettesek vélhetően hamisított akkreditációs kártyákkal jutottak be a csapatoknak otthont adó szállodába. Most már csak abban bízhatunk, hogy sportszakmailag sikeresebben alakul a csapatok számára a wislai kirándulás, ahol szerdán este (20.15 - Eurosport) a nagysáncon rendeznek versenyt.