Angol Ligakupa

Ivanovics szarvashibái után nyert a Swansea a Stamford Bridge-en

A Swansea 2-0-ra tudott nyerni Michu góljával a Chelsea otthonában az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Torres gólképtelen maradt - Fotó: AFP

Az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a Chelsea a Swansea-t fogadta. Mindkét csapat a legjobb összeállításában lépett pályára, a szezon egyik felfedezettje, Michu is ott volt a walesiek csatársorában. A másik oldalon Torres rohamozta a kaput, mögötte Oscar, Mata, Hazard segítette a támadásokat, az új szerzemény, Ba csak a kispadon kapott helyet.

Az első 15 percben alig kerültek veszélybe a kapuk, majd a 26. percben Cahill fejelt kapu fölé egy szöglet után. A Chelsea játszott fölényben, a vendégek főleg a védekezésre helyezték a hangsúlyt. a 39. percben Ivanovics a saját tizenhatosa előtt vesztette el a labdát, Michu lecsapott rá, és 18 méterről a jobb sarokba lőtt (0-1). A félidőben ez maradt az állás.

Az 56. percben Luiz szabadrúgása kerülte el alig a kaput. Az utolsó 20 percre Lampard is beállt, mindent megpróbált Rafa Benítez. A lefújás előtt pár percfcel még a szintén csereként beálló Ba fejelhetett, ám ez erőtlennek bizonyult.  A hosszabbításban is Ivanovics volt a főbűnös: hazagurítását lefülelte Graham, kicselezte a kapust és az üres kapuba gurított (0-2). A Swansea két góllal nyert Londonban.

Angol Ligakupa
elődöntő, első mérkőzés
Chelsea-Swansea City 0-2
Gólszerző: Michu (39.), Graham (90+1.)