Szponzoráció

Audira cserélte le a Mercedest a Nemzetközi Olimpiai Bizottság

  • VNA

Több mint húsz év után cserélte le korábbi autószállító partnerét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amely a következő négy éves olimpiai ciklusban az Audi gépkocsijait használhatja majd.

Új szelek fújnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban - legalábbis ami a szponzori kapcsolatokat illeti. Éveken, sőt évtizedeken keresztül fennálló támogatói kapcsolatok szűnnek meg, vagy alakulnak át a londoni olimpia után. Októberben már írtunk róla, hogy a japán Mizunhot váltva a Nike lesz a NOB új ruhaszállító partnere, most pedig a szervezet vezetése arról is döntött, hogy új autószállító céggel állapodik meg. A NOB az Audival kötött megállapodást, amelynek értelmében a német gyártó 2016-ig látja el járművekkel az olimpiai mozgalom vezető testületét.

A megállapodás értelmében a Volkswagen csoporthoz tartozó Audi adja a NOB Lausanne-ban található központjának flottáját és emellett a szervezet nemzetközi eseményeinek megszervezéséhez is hozzájárul autóival. A cégcsoport már a 2008-as pekingi olimpiát is támogatta autóival és a 2014-esszocsi olimpián is betölti majd a hivatalos autószállító szerepet, emellett pedig a német, a finn, az orosz és a svájci nemzeti olimpiai bizottságot is támogatja.

Az Audi a NOB hivatalos szállítója vonatkozásában egyik fő riválisát, a Mercedest "ütötte ki a nyeregből", amely 1991 óta volt szponzora a szervezetnek. A NOB a most megkötött megállopodás keretében negyven Audit kap használatra, köztük a legújabb fejlesztésű Audi Q5 hybrid és az Audi A8 hybrid modelleket is.