Dakar-rali

Szégyen! Azt akarják, hogy csomagoljak és hazamenjek? - Carlos Sainz

A Dakar-rali szervezői ismét elvették a spanyol Carlos Sainztól a vasárnapi szakasz első helyét, ami felháborította a versenyzőt.

"Rossz hírek. A szervezők újra kiszabták ránk a 21 percet. Szégyen. Azt akarják, hogy csomagoljak és hazamenjek?" - írta Twitter-oldalán az egyedi építésű buggyval versenyző Sainz, miután a vasárnapi bizonytalanság után újra nagy hátrányba került az összetett versenyben.

Carlos Sainz a Dakar-ralin 2013-ban.

A Dakar 2010-es győztese vasárnap a hivatalos adatok szerint nem érintette az egyik ellenőrző pontot, amit ő a műholdas navigációs rendszer hibájának tulajdonított. A szervezők első döntésének értelmében jóváírták neki a kérdéses 21 percet, de azt a Mini csapat fellebbezése után mégis újra hozzáadták az összetett idejéhez.

"Azt mondják, már nem biztosak a GPS hibájában. Kíváncsi lennék, hogy mi változott meg" - írta a kétszeres ralivilágbajnok mikroblogján.

"A technika kiszúrt velünk, de utána maga a technika bizonyította be, hogy gond volt a GPS-ünkkel. Ott voltak a nyomaink, háromszor mentünk át az ellenőrző ponton, de az nem regisztrált minket" - mondta még hétfőn az ügyről a versenyző.

A legújabb döntés értelmében Sainz a 11. helyre került hátra, összetettbeli hátránya több mint 42 perc.