Alpesi sí

Sízőként vágyik a téli olimpiára a hegedű világsztárja

  • VNA

Vanessa Mae számára komoly célnak tűnik az olimpiai részvétel, a brit hegedűművész alpesi sízőként akar eljutni Szocsiba.

Különös bejelentést tett a világ egyik legismertebb hegedűművésze, a brit Vanessa Mae, aki szeretne versenyzőként elindulni a 2014-es téli olimpián. A 34 esztendős előadóművész azt tervezi, hogy alpesi sízésben, thai édesapja miatt thaiföldi színekben szeretne elindulni Szocsiban. Hasonló tervekkel már két évvel ezelőtt is "sokkolta" a közvéleményt, akkoriban még a kevésbé reális célnak tűnő lesiklásban történő indulásról beszélt, most viszont már finomítva korábbi terveit inkább csak egy szlalom indulást helyezett kilátásba.

A Voralberger Nachrichten című újság keddi jelentése szerint a brit művésznő elhatározása meglehetősen komolynak tűnik, hiszen a sportbeli karrier érdekében akár még a művészi pályáját is szüneteltetné néhány hónapra. Mae 2009 óta a svájci síközpontban, Zermatt-ban is tart fenn egy lakást, ahol gyakran síelt már ezidáig is. A hírek szerint a Magyarországon is gyakran koncertező művésznő mellé egy norvég edzőt is szerződtetnek, aki segítheti őt az olimpiai felkészülésben.

Ahhoz, hogy Mae indulhasson a 2014-es téli olimpián, mindenki máshoz hasonlóan neki is szüksége van a kvalifikáció megszerzésére. Az ehhez szükséges FIS-pontokat az öt éves kora óta síző hegedűművész a nyári dél-amerikai versenyeken tervezi megszerezni.