Parasport

Sífutóként készül Szocsira a korábbi Forma-1-es pilóta

Alessandro Zanardi nem nyugszik, a sikeres londoni paralimpia után Szocsiban is szeretne elindulni sífutóként a paralimpián.

A londoni paralimpia egyik legzajosabb sikerét a korábbi kiváló autóversenyző, Alessandro Zanardi aratta, aki két aranyérmet is szerzett a brit fővárosban. A 2001-es lausitzringi balesete miatt mindkét lábán amputált olasz sportember azonban nem akar megelégedni ezzel a sikerrel, hanem újabb olimpiai kalandban gondolkozik. A 46 éves Zanardi ugyanis jövőre a szocsi téli olimpián sífutásban szeretne rajthoz állni.

"A sífutásnál 70%-ban azokat az izmokat kell használni, amelyeket én már a kézzel hajtott handibike versenyeken is használtam" - nyilatkozta a Tuttosportnak az olasz versenyző. "A sík szakaszokon jó a teljesítményem, ott egészen jól haladok, az emelkedőkön azonban még van mit javítanom a sebességemen. Sokat estem már eddig is és ezek során két botot is eltörtem" - nyilatkozta a hat napja edzőtáborozó olasz sportember, aki a közelmúltban a német túraautó bajnokságba (DTM) történő visszatérésről is beszélt.