FIFA-Aranylabda

Ronaldo és Iniesta nagy játékosok, Messi zseniális - sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, egyöntetűen magasztalta Lionel Messit, az FC Barcelona argentin csatárát, aki hétfő sorozatban negyedszer nyerte el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a France Football magazin által közösen odaítélt Aranylabdát.

Messi az Aranylabdával

Nemzetközi sajtóvisszhang
Spanyolország:
El Mundo:
"Messi egyedülálló. Lionel Messi olyan nagy alakja a jelenkor labdarúgásának, hogy az újabb, sorozatban negyedik Aranylabdájához nem volt szüksége újabb nagy trófeára sem. Az argentin egyedülálló, felejthetetlen, egyszerűen a legjobb."
Marca:
"A történelem legjobbja. Egyedülálló, felmúlhatatlan, Messi!"
Mundo Deportivo:
"Arany Messi. Messi a legnagyobb. Óriási. Egyedülálló. Ijesztő sebességgel dönti a rekordokat. A futballt ma Messinek hívják."
 
Argentína:
La Nacion:
"Messi egyedülálló és zseniális."
Olé:
"Most már a világbajnokságot is meg akarja nyerni."
 
Anglia:
Daily Telegraph:
"Cristiano Ronaldo és Andrés Iniesta nagy játékosok. Messi azonban zseniális."
The Times:
"A Barcelona gólkirálya negyedszer is megkoronáztatott."
The Guardian:
"Messi nyolc egymást követő meccsen két gólt szerzett - és szinte mindegyik találata olyan ragyogó megoldás után született, hogy azt ép ésszel nehéz felfogni."
 
Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
"Messi IV. Történelmi negyedik Aranylabda. Senki sem hasonlítható Leóhoz."
Tuttosport:
"Messi szuperpókere."
 
Svédország:
Dagens Nyheter:
"Úgy tűnik, Messi mindössze 25 évesen a világ valaha volt legnagyobb futballistája lett. Cristiano Ronaldo Real Madridban szerzett 46 gólja, és egy Európa-bajnoki elődöntő a portugál válogatottal egyszerűen kevés volt."
 
Norvégia:
VG:
"Annyira volt ez meglepő, minthogy Oslóban decemberben hó esik. Cristiano Ronaldo mellett az az egy érv szólt, hogy Messi már annyiszor nyert előtte."