Síugrás

Négyszeres olimpiai bajnok reptette át kollégáját Lengyelországba

  • VNA

Saját repülőgépén vitte át Lengyelországba egyik vetélytársát a svájciak kiváló síugrója, Simon Ammann.

Szokatlan módját választotta a versenyhelyszínek közötti utazásnak néhány norvég síugró. A vasárnap véget ért Négysáncverseny után kedden már a lengyelországi Wislában folytatódik a Világkupa-sorozat, a két állomás között pedig nem közúton vagy menetrend szerinti repülőgépekkel utaztak, hanem egy kollégájuk magángépén. A négyszeres olimpiai bajnok Simon Ammann ugyanis még tavaly ősszel tette le a pilóta vizsgát, így most már saját gépét vezetve utazhat a légtérben. 

"Nagyszerű tapasztalat volt, nagy benyomást tett ránk, hogy ilyen remekül vezette a gépet. Nem kellett sokáig győzködnie, hogy bevállaljam vele ezt az utat" - írta a repülésről a bischofshofeni verseny után a Négysáncversenyt a harmadik helyen befejező Hilde. A hírek szerint a norvég síugró eredetileg gépkocsival utazott volna át Lengyelországba, mígnem svájci barátja átcsábította őt a négy személyt szállítani képes kis propelleres repülőgépbe, amellyel Salzburgból felszállva keltek útra. Ammann amúgy nem az egyetlen aktív síugró, akinek van jogosítványa ilyen jellegű utakra, hiszen az engedélyt korábban Thomas Morgenstern és Martin Koch is megszerezte már.

A rossz időjárási körülmények miatt nem végig Ammann vezette a gépet, többnyire másodpilótaként funkcionált az út alatt, de "ő volt az, aki a gépet letette a földre" - írta az utazás után az élményről Hilde.