FIFA-gála

Gera Zoltán Ronaldónak adta volna az Aranylabdát

Gera Zoltán, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a portugál Cristiano Ronaldóra adta le voksát a FIFA-Aranylabda szavazáson, amelyet sorozatban negyedszer az argentin Lionel Messi nyert.

Ronaldo ismét nem tudott nyerni - Fotó:  AFP

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján olvasható listából kiderül, hogy a West Bromwich Albion játékosa Messit tette a második, a holland Robin van Persie-t a harmadik helyre.

Egervári Sándornál - aki már hétfőn elmondta az MTI-nek, hogy a Barca argentin sztárjára szavazatott - Messi mögött, Andrés Iniesta végzett a második, a kolumbiai Radamel Falcao pedig a harmadik helyen. A magyar újságírókat Csillag Péter, a Nemzeti Sport szakírója képviselte, nála Messi, Iniesta, Ronaldo volt a végső sorrend.

A magyar szakemberek közül nem csak Egervári Sándor volt jogosult szavazni, ugyanis László Csabának a litván válogatott, Urbányi Istvánnak pedig a Maldív-szigetek szövetségi kapitányaként nyílt erre lehetősége: előbbi Messi mögött a szintén Barcelona-játékosa Xavira, valamint a Real Madridot erősítő német Mesut Özilre voksolt, utóbbi pedig Iniestát jelölte meg győztesnek, Ronaldo és Messi előtt.