Milan

Balotelli egy rohadt alma, Pato visszatér, Guardiolával beszéltünk - Berlusconi

Saját bevallása szerint a Milan elnöke, Silvio Berlusconi nem akarja szerződtetni Mario Balotellit, Pep Guardiolával viszont már felvette a kapcsolatot.

Balotelli esetleges leigazolása az után került szóba, hogy kiderült, Alexandre Pato távozik és Robinhót is eladná a Milan. A klubelnök ugyanakkor most igen határozottan cáfolta a pletykákat: "Soha nem gondoltam Balotelli megszerzésére. Ő egy rohadt alma, amely bármelyik klubra rossz hatással lenne, így a miénkre is."

Silvio Berlusconi, a Milan elnöke 2012-ben.

Berlusconi szerint az viszont biztos, hogy a frissen eladott Pato vissza fog még térni Milánóba.

"Egy-másfél év múlva visszajöhet. A sérülései miatt most ez egy kicsit távolinak tűnik, de megbeszéltem ezt vele. Most elment a Corinthianshoz, de a nem túl távoli jövőben visszatér majd. Ezt ígérte nekem, amikor búcsúzóul utoljára megölelt" - mondta a klubvezető, aki igen közeli kapcsolatban áll a csatárral, hiszen az a lányával, Barbarával jár.

Arra a kérdésre, hogy jövőre is Massimiliano Allegri lesz-e a Milan edzője, nem akart válaszolni a médiamágnás: "Az igazat kell mondanom? Kérem, kérdezzen mást! Nagyon szerettem volna Guardiolát idehozni, látva, hogy mit produkált az utóbbi években a Barcelonával. Felvettük vele a kapcsolatot, de azt mondta, szabadságon akar maradni. Azt mondta, biztosan jól érezné magát a Milannál és hogy tisztel engem. Ebben a pillanatban azt kell mondanom, hogy kicsi az esélye annak, hogy nálunk dolgozzon."

Ezek szerint a visszatérési szándékáról hétfőn, a FIFA-gála előtt beszélő Guardiola nem Olaszországot vette célba.