Videoton

Paulo Sousa sorsa még kérdőjel - Kovács Ferenc

Két-három napon belül eldől, marad-e Székesfehérvárott Paulo Sousa, vagy a Videoton helyett a New York Red Bullsnál folytatja futballedzői pályafutását a portugál szakember.

"Sousa sorsa kérdőjel még: jelenleg ugyanannyi esély van a távozásra, mint a maradásra" - mondta hétfőn Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Hozzátette, hogy a fehérvári klub még nem egyezett meg vele, ám a Videotonhoz köti a kettő plusz egy éves szerződése, amelyből másfél év telt le.

Paulo Sousa a Videoton vezetőedzője 2012-ben a Basel elleni Európa Liga-mérkőzésen.

"Kérdés még, hogyan dönt a vezetés és milyen kényszerhelyzetek elé leszünk állítva: az újságból ismert amerikai klub hajlandó az edző kivásárlási összegét mellényzsebből kifizetni. A nyitott kérdés két-három napon belül eldől, mert a csapat spanyol edzőtáborozásra megy, addig kiderül, Sousa megy vagy marad" - jelentette ki a műsorban Kovács.

A Videoton korábbi jeles trénere kitért a magyar csapatával az Európa Liga csoportküzdelmeiben két győzelemmel a harmadik helyen végzett portugál edző szerződtetésének szempontjaira is: "Paulo Sousa kiválasztásakor nagyon szűkén álltunk a feladathoz megfelelő magyar edzőkkel. Sousa nagyszerűen megvalósította a klub azon célját, hogy kikerült a nemzetközi porondra, s az utóbbi húsz év legjobb eredményét érte el. Azért esett rá a választásunk akkor, mert a portugál futballstílus közelebb állt a magyar tradíciókhoz, mint mondjuk a német." - mondta Kovács Ferenc.