FIFA-gála

Nincs meglepetés, Lionel Messi negyedszer is Aranylabdás

Lionel Messi, a Barcelona argentin válogatott támadója nyerte el 2012-es teljesítménye alapján a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabdát, melyet a FIFA hétfői zürichi gáláján adtak át. A 25 éves támadónak negyedszer ítélték oda a díjat.

Messi ezzel futballtörténelmet ír, ő az első játékos, aki négyszer kapta meg az elismerést. Eddig holtversenyben állt az élen Johan Cruyff-fal, Michel Platinivel és Marco van Bastennel, de hozzá hasonlóan csak Platini, az európai szövetség (UEFA) jelenlegi elnöke nyert sorozatban háromszor.

A "Bolha" becenévre hallgató Messi 50 találattal lett a spanyol Primera División gólkirálya a 2011-2012-es szezonban, valamint megdöntötte a német Gerd Müller egy naptári évre vonatkozó gólcsúcsát (91 góllal), Barcelonával pedig tavasszal Király Kupát nyert.

Az 25 éves támadó klubtársát, a spanyol Andrés Iniestát, valamint a Real Madridot erősítő portugál Cristiano Ronaldót előzte meg a szavazáson.

Lionel Messi portréja