Videoton

Váratlan lenne Sousa távozása, de.. - Kovács Ferenc

Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke nem lenne csalódott, ha sikerülne Sousa megfelelő utódját megtalálni.

Sousa távozhat a Videotontól

Ahogy arról beszámoltunk, a korábbi amerikai válogatott védő, Alexi Lalas beszélt arról, hogy Paulo Sousa tökéletes megoldás lenne a helyi profi labdarúgó-bajnokságban szereplő New York Red Bulls kispadjára. A trénert az Európa Liga-menetelésnek köszönhetően már korábban is hírbe hozták az angol Blackburnnel, a Boltonnal és a spanyol Espanyollal.

"Paulo Sousa a Videoton vezetőedzője, a szerződése értelmében az is marad 2014 nyaráig - mondta a Blikknek Szabó Gergő, a piros-kékek sajtófőnöke. - Hétfőn kezdi az együttes az alapozó munkát, az első két napon fizikai felmérések lesznek, a szakember még nem lesz jelen. Kedden érkezik Magyarországra, de az is elképzelhető, hogy csak szerdán csatlakozik a spanyolországi edzőtáborba utazó kerethez."

A Vidit 1985-ben UEFA-kupa döntőig vezető Kovács Ferenc tiszteletbeli elnök régóta ismeri Sousát, 2011 tavaszán ő tárgyalt vele először.

"Váratlan lenne a távozása, de ha sikerülne megfelelő utódot találni, akkor nem lennék csalódott - mondta Kovács. - Egyelőre azonban nem kértek fel arra, hogy bárkivel is tárgyaljak."