NBA

Bosszút állt a Clippers

Tíz mérkőzést rendeztek az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) szombati, 64. játéknapján. Habár igazán nagy rangadóra nem került sor, panaszra nem lehet okunk, hiszen jó néhány izgalmas mérkőzést láthattunk, a Los Angeles Clippers például csúnyán visszavágott a néhány nappal ezelőtt Oaklandben elszenvedett vereségért a Golden State-nek.

Blake Griffin

Los Aangeles Clippers-Golden State
115-89

Azok után, hogy Oaklandben néhány nappal ezelőtt a Golden State két vállra fektette a Los Angelest, a Clippers szombaton véres bosszút állt. A mérkőzés érdemben nem tartott sokáig, mivel a hazaiak az első negyedben már 35-12-es vezetésre tettek szert, ezt pedig természetesen nem engedték ki a kezükből Blake Griffinék.

A Lakers legyőzése után Chris Paul szombaton is nagyot játszott, 27 pontja mellett 9 gólpasszt is kiosztott, míg csapattársa, de rajta kívül további hat Clippers-játékos ért el kétszámjegyű eredményt.

Orlando-New York
106-114

Habár a New York gárdája nyerni tudott Orlandóban, a mutatott játékra ismételten nem lehet büszke Mike Woodson, méghozzá azért, mert a Magic szinte végig vezetett, és csak annak köszönheti vereségét, hogy a záró etapban 33-17-re kikapott.

A nagy fordításhoz leginkább Carmelo Anthony 40 pontjára volt szüksége a Knicksnek, míg a másik oldalon Jameer Nelson, valamint Arron Afflalo is 29 egységet tett a közösbe.

Atlanta-Boston
81-89

Igazi keleti rangadón csapott össze az Atlanta és a Boston, ahol nem maradtak el az izgalmak sem, hiszen ahogyan Orlandóban, úgy itt is nagy fordítást láthatott a közönség. A Hawks félidőben már 15 ponttal elhúzott riválisától, és gyakorlatilag jelét sem mutatta annak, hogy bármiféle gondot fog okozni a mérkőzés megnyerése, azonban a nagyszünet után 33-9-cel nyitott a Celtics, amely így győzelemmel távozott Atlantából.

Ezen a találkozón Rajon Rondo 14 ponttal, 11 lepattanóval, valamint 10 gólpasszal tripla-duplát ért el, míg Paul Pierce neve mellett 26 pont olvasható a statisztikai adatlapon. A hazaiaknál Lou Williams 28 egységet szorgoskodott össze, de igazán nem volt játszótársa, aki fellépett volna mellé.

Cleveland-Houston
104-112

A Cleveland idegenbeli legyőzésével a Houston sorozatban már a negyedik sikerét aratta, azonban a vártnál ez a győzelem jóval nehezebben jött össze. Három negyednyi játékot követően még remire álltak a felek, és a Rockets csupán jobb hajrájának köszönheti, hogy győzelemmel távozott Clevelandből.

Ezen a találkozón egyénileg leginkább a hátvédek villogtak, Kyrie Irving 30 (aminek köszönhetően a fogadásunk is nyert), James Harden 29, Jeremy Lin pedig 20 pontot ért el.

Minnesota-Portland
97-102

Valósággá vált a Minnesota-drukkerek legrosszabb rémálma, ugyanis Ricky Rubio sérülése után Kevin Love is kidőlt, aki ismét eltörte a korábban már sérült kezét. Ennek köszönhetően a két sztár nélkül kezdte meg a találkozót a Wolves, amely így tükörsimán kikapott a kiváló formában lévő Portlandtől.

A nagy nevek hiányában Nikola Pekovic igyekezett a hátán cipelni a Minnesotát, 21 pontot és 15 lepattanót szerzett. A másik oldalon hárman Damian Lillard, Wesley Matthews, valamint Nicolas Batum is legalább 20 pontot ért el.

Dallas-New Orleans
96-99 (h.u.)

Nagy visszatérők meccsét rendezték Dallasban, hiszen mind Dirk Nowitzki, mind Eric Gordon első idei mérkőzésén léphetett pályára kezdőként. A mérkőzés rendkívül kiegyenlített volt mindvégig, és bár a Mavs előnnyel vághatott neki a záró etapnak mégis Dirk Nowitzkinek kellett büntetőznie az egyenlítésért, illetve a meccs megnyeréséért. A német végül egyik büntetőjét kihagyta, így következhetett a ráadásul ahol a Hornets megállíthatatlannak bizonyult.

Dirk Nowitzki visszatérése egyéni szempontból azért nem sikerült rosszul, hiszen 20 pontot szerzett, de mégsem ő, hanem Greivis Vasquez lett a meccs embere, ő 25 egységet gyűjtött össze.

A játéknap további mérkőzésein elsőként az Indiana verte el a Milwaukee-t, majd a Brooklyn a Sacramentót. Szintén könnyed házi feladatot jelentett a Spursnek a Sixers legyőzése, de a Jazz is pórul járt Denverben.

NBA
Alapszakasz, 64. játéknap
Atlanta-Boston 81-89
Indiana-Milwaukee 95-80
Orlando-New York 106-114
Brooklyn-Sacramento 113-93
Cleveland-Houston 104-112
Minnesota-Portland 97-102
Dallas-New Orleans 96-99 (h.u.)
San Antonio-Philadelphia 109-86
Denver-Utah 110-91
Los Angeles Clippers-Golden State 115-89