La Liga

A Barca percek alatt lerendezte az Espanyolt

A Barcelona 4-0-ra nyert a vendég az Espanyol ellen a meccs képe alapján csak nevében városi rangadón a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

A tervezettnél korábban, már az év első mérkőzésén visszatért a kispadra Tito Vilanova, a katalánok vezetőedzője, akit december 20-án operáltak meg, miután ismét rákos daganatot találtak fültőmirigyében.

Az Espanyol az első percektől alárendelt szerepet játszott, a 10. percig húzta: ekkor Iniesta bal oldali beadása után  Xavi lőtt közelről a bal alsóba (1-0). Iniesta ziccerét még védte Casilla, Pedróét nem, a támadó Fabregas bal oldali passzát továbbította a kapuba (2-0).

Kissé visszavett a tempóból a Barca, a városi rivális García révén ziccerig is eljutott, ám Messiék félgőzzel is szórták a gólokat: a 27. percben Busquets ugratta ki a félpályáról Pedrót, aki hat méterről a bal alsóba emelt (3-0). A 29. percben Messi is meglőtte szokásos gólját, a Fabregas buktatásáért megítélt büntető értékesítette (4-0).

A folytatásban leült a meccs, ahogyan a második félidő is különösebb izgalmak nélkül telt. Pedro mesterhármasig jutott, de a bíró szerint közben Fabregas lesen állt. A hajrára érkezett a hírek szerint eligazolni készülő David Villa, aztán Dani Alves szerzett újabb lesgólt. Az Espanyolnak momentumai sem voltak, Messi is duplázhatott volna, ám 22 méteres szabadrúgása a felső lécet érte. A Barcelona megállt az első félórában lőtt négy gólnál, és jelenleg 12 ponttal vezet a később pályára lépő Atlético Madrid előtt.

Primera División, 18. forduló:
FC Barcelona-Espanyol 4-0 (4-0)
gólszerző: Xavi (10.), Pedro (15., 27.), Messi (29. - 11-esből)
 
Korábban:
Real Madrid-Real Sociedad 4-3 (2-2)
Celta Vigo-Real Valladolid 3-1 (2-1)
 
Később:
Real Mallorca-Atlético Madrid 21.00
 
Szombaton játszották:
Sevilla-Osasuna 1-0 (0-0)
Deportivo La Coruna-Málaga 1-0 (0-0)
Granada-Valencia 1-2 (0-0)
Levante-Athletic Bilbao 3-1 (2-1)
 
Pénteken játszották:
Real Zaragoza-Real Betis 1-2 (0-1)
 
Hétfőn játsszák:
Rayo Vallecano-Getafe 20.00