Serie A

Könnyedén győzhetett volna, végül balhés körülmények között nyert a Lazio

Szép játékkal könnyedén vezetést szerezhetett volna, ehelyett hátrányba került, majd furcsa körülmények között fordított és nyert a Cagliari ellen a Lazio a Serie A 19. fordulójában.

Négy vesztes - egy kupa és három bajnoki - meccsel a háta mögött érkezett Rómába a Cagliari, ennek megfelelően a 11 találkozó óta veretlen Lazio fölényét hozta a mérkőzés kezdete. Az égszínkékek könnyedén beszorították az önként is hátravonuló szárdokat, de az első komoly helyzetekig el kellett telnie negyedórának. Aztán a 17. percben Hernanes szabadrúgásból a felső lécet találta el, amire a vendégek is válaszoltak egy kihagyott lehetőséggel.

A Cagliari és a Lazio játékosai küzdenek a Serie A-ban 2013-ban.

A hazaiak annyira komolyan vették a támadásokat, hogy egyszer-egyszer elfelejtettek visszazárni és határozottan fellépni a csatárokkal szemben, de az utolsó pillanatban Dias vagy Marchetti mindig odaértek. Eközben kihagytak néhány ordító helyzetet, Klose például már túl volt a védőkön és a kapuson is, de kissé kisodródva túlságosan visszahúzta a jobb oldalról a labdát, ami így a hosszú oldali kapufa mellett gurult el.

A második félidő elején Radu is eltalálta fejjel a kapufát, majd a szokás szerint nagy kedvvel játszó Hernanes sokadik pontatlan lövését engedte el. Ezek után újabb Klose-, majd Konko-helyzet jött, amelyek szintén kimaradtak, így jött a közhelyszerű bosszú: Sau a tizenhatosról szépen lőtte ki a Lazio kapujának jobb alsó sarkát. (0-1)

Vladimir Petkovic Candreva becserélésével reagált a kialakult helyzetre, és tovább is nőtt a hazai fölény, csak épp a kaput ritkán találták el a játékosok. A 79. percben aztán Agazzinak egy lövésnél nagyot kellett védenie, az ezt követő szögletnél pedig már tehetetlen volt: Biava csúsztatása után Konko kotorta be az egyenlítő gólt. (1-1)

A Cagliari megpróbált támadásba lendülni, de nem sikerült újra megszereznie a vezetést, sőt, hátrányba került. Klose kapott egy hosszú labdát, ami után megpróbálta átemelni a rátörő Agazzit. El is lőtte a játékszert, ami a kapu tetejére hullott, a hálóőr pedig közben elütötte, amiért a játékvezető kis kivárás után tizenegyest ítélt. A vendégjátékosok úgy érezték, hogy a német csatár tisztán lőhetett, így nem érezték jogosnak a büntetőt, keményen reklamáltak is, aminek két piros lap lett a vége: egyet a kapus, egyet a középpályás Cossu kapott. A percekig tartó közjáték nem zavarta meg Candrevát, aki a bal alsóba lőtt. (2-1)

A vendégek a hátralévő néhány percben próbálkoztak ugyan előrefelé menni, de kétemberes létszámhátrányban nem volt esélyük, a Lazio már könnyedén megtartotta előnyét. Így biztosan második lesz a forduló után is, az már a riválisokon múlik, hogy mekkora hátránnyal, illetve előnnyel hozzájuk képest.

Serie A
19. forduló
Lazio-Cagliari 2-1 (0-0)
gólszerzők: Konko (79.), Candreva (86. - büntetőből), illetve Sau (62.)
kiállítva: Agazzi (83.), Cossu (85.) - mindkettő Cagliari