Dakar-rali

Szalayék túl vannak az adminisztratív és technikai ellenőrzésen

Címkék:

Az éjszakába nyúlt az össznépi pecsétgyűjtögetés, de végül az Opel Dakar Team összes versenyjárműve átesett az adminisztratív és technikai ellenőrzésen a Dakar-ralin.

Szalayék várják a szombati rajtot

Mivel Szalay Balázsnak ez már a 12. Dakarja, akár meg is szokhatta volna a papírmunkát, s talán meg is szokta, de attól még meg nem kedvelte. S ezúttal nehezítő körülmény volt, hogy a csapat három versenyautót (pluszban egy szerb és egy bolgár párost) nevezett a versenyre, vagyis amikor elkezdődött a pecsétgyűjtési akció, harminc ember mozgott egyszerre asztaltól asztalig. A magyarok újra végighallgatták az intelmeket, beültek a GPS-oktatásra, mert minden évben van valami újítás.

A dakar.hu beszámolója szerint papírmunka után jöhetett a technikai ellenőrzés (már lámpafénynél, itteni idő szerint úgy fél tízkor, magyar idő szerint fél négykor gurult át a pódiumon a vadonatúj Opel Mokka, és nem sokkal utána az MAN versenykamion), amely során aprólékosan megvizsgálták a járműveket.
Miután az utolsó matrica is a helyére került, a versenygépekkel beálltak a zárt parkolóba, ahonnan majd csak közvetlenül a rajt előtt jönnek ki a járművek.