Síugrás

Mától már felesége is a helyszínen bíztatja Jacobsent

  • VNA

A norvég Anders Jacobsen felesége elutazott Innsbruckba, hogy a helyszínen segíthesse párját a Négysáncverseny megnyeréséhez.

Anders Jacobsen, a norvég síugró öröme a Négysáncverseny garmisch-partenkircheni állámosán aratott győzelmét követően

Különleges támogatást kap csütörtökön a Négysáncverseny éllovas Anders Jacobsen. A norvég síugró felesége ugyanis a két német állomás, Oberstdorf és Garmisch-Partenkirchen norvég sikerei után úgy döntött, hogy személyesen is elutazik Innsbruckba, a legendás verseny harmadik állomására. "Jó dolog lesz őt újra élőben látni és átölelni. Egészen más az, amikor a televízión keresztül nézem a versenyeket vagy éppen telefonon tudunk csak beszélni" - nyilatkozta a feleség, Birgitte, aki 2008-ban ment hozzá a 27 éves norvég síugróhoz, akitől azóta már egy kisfia is született.

"Jó érzéseim vannak és energikusnak érzem a szervezetemet" - nyilatkozta a Négysáncversenyt 2007-ben már megnyerő Jacobsen, aki saját bevallása szerint a szünnap után már alig várja a csütörtöki (13.45 - Eurosport) innsbrucki verseny selejtezőjét. A norvég síugrók amúgy a szünnapot hasznosan töltötték el, egy seefeldi szállodában mínusz 110 fokos hűtőkamrában lazultak edzőjükkel, Alexander Stöckl-lel. Jacobsen legfőbb riválisa jelenleg az osztrák Gregor Schlierenzauer, aki abban bízik, hogy a számára hazai sáncnak számító létesítményen faraghat valamit a norvéggal szembeni 12,5 pontos összetettbeli hátrányából.