Átigazolás

Llorentével tárgyal a Juventus - jelentette be a Bilbao

Nagyon valószínűnek tűnik, hogy ami 2012 nyarán meghiúsult, 2013-ban megtörténik: Fernando Llorente a Juventus játékosa lesz.

Az Athletic Bilbao szűkszavú közleményben jelentette be saját honlapján, hogy a torinóiak jelezték, tárgyalásokat kezdenek a világ- és Európa-bajnok csatárral. Ugyanakkor a közlemény megerősíti, hogy Llorente szerződése június 30-án jár le a baszkoknál, azaz - egyelőre - szó sincs januári vásárlásról, a Juventus nyáron akarja szerződtetni a szabaddá váló játékost.

Fernando Llorente az Athletic Bilbao játékosaként 2012-ben.

Ez vagy azt jelenti, hogy az olasz klub a tavaly nyári kudarc után nem tett ajánlatot a Bilbaónak, vagy azt, hogy olyan keveset ígért Llorentéért, hogy azt a másik fél nem fogadta el. Ugyanakkor persze az is lehetséges, hogy a két egyesület megegyezett a januári átigazolásról, csak azt egyelőre nem kötik a nyilvánosság orrára.

2012 nyarán a Juventus a hírek szerint 20-25 millió eurót kínált a csatárért, de mivel a szerződésben foglalt kivásárlási ára ennél magasabb, a Bilbao nem fogadta el az ajánlatot. A nyíltan elvágyódó Llorente mellőzötté vált jelenlegi klubjánál, mindössze egy bajnokin volt kezdő az őszi idényben.