Karrier

Nem zárható ki Dzsudzsák Balázs távozása - Vörösbaranyi József

  • Szabó Tamás

Kinyitott a januári játékospiac, a nemzetközi klasszisok mellett a magyar játékosokat is érintheti a keringő. Dzsudzsák Balázs menedzsere, Vörösbaranyi József nem számít nagy mozgásokra, de a hathárom.hu-nak elmondta, megfelelő ajánlat esetén a Dinamo Moszkva játékosa is klubot válthat.

Dzsudzsák

- Többször csörög a telefonja, mint egyébként? Megkezdődött az átigazolási őrület?

- Egyelőre elég csendes minden, a téli átigazolási időszak nem a legnagyobb - mondta Vörösbaranyi József a hathárom.hu-nak. - Több sansza van a váltásra azoknak, akik a válogatottban jó teljesítményt nyújtottak, illetve azoknak, akik fiatalon bemutatkoztak az NB I-ben. Ennek ellenére nem várható nagy mozgás.

- Pedig lenne honnan szemezgetni, hiszen ősszel a Videoton az Európa Ligában szerepelt, a magyar válogatott négy vb-selejtezőjéből hármat sikerrel vívott meg, a Győr pedig első helyen áll a bajnokságban. Kapósabbak a magyar játékosok?

- Természetesen a válogatott sikere megkönnyíti a munkánkat, de jelen pillanatban nem érzékelhető nagyobb érdeklődés a magyar játékosok iránt. De ez nem a labdarúgók vagy a válogatott kritikája, egyszerűen ilyen a piac. Más menedzserek is elmondják, hogy januárban nem túl élénk a helyzet. Abban viszont biztos vagyok, hogy a Videoton számos játékosa felkeltette az európai élklubok érdeklődését. Csupán az a kérdés, hogy mit terveznek Fehérváron. Együtt tartják, avagy megbontják ezt az egységes csapatot? Győrben több játékost is én menedzselek, Lipták Zoltán, Völgyi Dániel, Varga Roland és Koltai Tamás is hozzám tartozik. A csapat jól szerepelt, számos futballista remek teljesítményt nyújtott, nem véletlen, hogy érdeklődnek irántuk. Viszont Győrben az a cél, hogy a csapat a tavaszi idényt is sikeresen abszolválja, élen tudjon maradni, ezért nem tervezik a legjobb játékosok, az alapemberek értékesítését. A győriek inkább erősíteni fognak, posztokra igazolnak.

- Nyáron arról beszéltünk, hogy Debrecenből Bódi Ádám és Varga József jó eséllyel pályázik külföldre. Velük mi a helyzet?

- Varga József nem az én játékosom, de tartom, hogy hamarosan külföldön folytathatja. Bódi Ádám kapcsán jelenleg nincs konkrétum. Úgy gondolom, az ő esetleges külföldi szerződése nyáron lehet aktuális.

- Az egyik legismertebb játékosa, Dzsudzsák Balázs az ünnepek alatt a haon.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy megfelelő ajánlat esetén távozna a Dinamo Moszkvától. Ez akár a következő hetek alatt megtörténhet?

- Ha a Dinamo Moszkva és Dzsudzsák Balázs számára is ideális ajánlat érkezik, akkor nem kizárható a távozás, viszont jelen pillanatban nem erről szól az életünk. Balázs megfogalmazott egy vágyat, ami minden labdarúgó életében eljön, miszerint szívesen kipróbálná magát egy erősebb bajnokságban. Azt gondolom, ez egy természetes igénye egy profi labdarúgónak, aki jó teljesítményével igazolta, hogy újabb lépést tehet meg a pályafutásában. Úgy gondolom, Dzsudzsák Balázs szavai mindig figyelmet keltenek, bármit mond hírként terjed el a magyar sajtóban.

- Dzsudzsák tavaly januárban került a Dinamo Moszkvához, azt megelőzően négy hónapon át az Anzsi Mahacskalánál szerepelt. Mit gondol, előrébb vagy hátrébb tartana a karrierje, ha kihagyja az oroszországi kitérőt és mondjuk a PSV-nél marad?

- Visszakérdeznék, mit jelent az, hogy előrébb vagy hátrébb tartana? Egy játékos pályafutása szakmai és anyagi összetevőből áll, menedzserként mindkettőre ügyelnem kell. Ha befejezi a karrierjét, akkor nem mindegy, hogy mennyit tudott összegyűjteni a munkájából. Anyagilag mindenképpen előrébb lépett, ami hátrány is, mert eljutott egy olyan szintre, ahonnan a továbblépés nehezebb. Szakmailag viszont van feljebb és azon dolgozunk, hogy ez megvalósuljon. Nem tudom mi történt volna ha Eindhovenben marad, viszont boldogsággal tölt el, hogy Oroszországban kivívta magának azt a tiszteletet, amit Hollandiában.

- Az anyagi részről mendemondánk keringenek, nem látunk bele, Hollandiában viszont szakmailag több siker érte.

- Valóban, és az is igaz, hogy nehezebb volt a beilleszkedése Oroszországban, de ez nem csak Dzsudzsák Balázson múlt. Ráadásul szerepelt benne egy kitérő. Ezzel együtt úgy érzem, jobb játékos lett az oroszországi szerződése óta, a válogatottban is jobb teljesítményt nyújtott. Egervári Sándor szövetségi kapitány is egyetértett abban, hogy javára vált a váltás. Ötször szerepelt a forduló válogatottjában, minden meccsen játszik, alapembere a Dinamo Moszkvának, amely az ő vezérletével egyre jobban teljesít. Mi kell ennél több? Talán az, hogy a csapat még jobb eredményeket érjen el és még feljebb kerüljön a tabellán.