Karrier

Mindig a csapat érdekeit helyezem az előtérbe - Szalai Ádám

A Mainz magyar támadója, Szalai Ádám elmondta, szerencsésnek érzi magát, hogy 2015-ig aláírt a német csapathoz.

Szalai Ádám gólöröme a Bundesligában

Hosszabb interjút közölt a Kicker magazin Szalai Ádámmal. A magyar támadó mesélt arról, hogyan érintette, hogy megkapta a magyar Aranylabdát 2012-ben.

"Ez egy különös megtisztelés számomra - mondta a magyar válogatott támadója. - Ha ezt a díjat 25 évesen megkapja az ember, arra gondol, jó úton halad, minden rendben van vele. Még többet ér, ha arra gondolok, milyen volt a 2011-es évem. Ez volt a legrosszabb időszak az életemben, két nagyon komoly térdműtétem volt, egy évig nem játszhattam. Most pedig megkapom ezt a díjat, a Mainzcal hatodikok vagyunk és bejutottunk a Német Kupa negyeddöntőjébe. Nagyon boldog vagyok!"

Szalai mesélt hosszú sérüléséről, amikor egy teljes évet kellett kihagynia.

"Mindig hittem magamban, sosem kételkedtem a képességeimben. Tudtam, mit kell csinálnom, hogy újra fitt legyek, jó felkészülést csináltam végig a csapattal. Éreztem azt a hihetetlen bizalmat a klub és a csapat részéről. A Mainz tudatta, hogy nagyon fontos vagyok neki, annak ellenére, hogy sokáig partvonalon kívülre kerültem. Ez sokat segített."

A játékos már kilenc gólnál tart az idei szezonban, ami több, mint az 50 korábbi Bundesliga-meccsén összesen elért találatok száma.

"Mindig a csapat érdekeit helyezem az előtérbe. De a gólok, mint a Hannover vagy a Hoffenheim ellen, amik győzelmet érnek, különleges érzést adnak.Tisztában vagyok vele, hogy így tudok a csapatnak segíteni. Megpróbálom mindig a dolgomat csinálni. Ha 100 százalékon teljesítek, annak meglesz a jutalma."

Szalai Ádám talán ideje korán 2015-ig meghosszabbította szerződését a Mainz csapatával, de ezen egyáltalán nem bosszankodik.

"A Mainz azt mondta, mi megbízunk benned, ezért már idő előtt szeretnénk meghosszabbítani a szerződésedet. Nem mérlegeltem sokat. Akkoriban, akárcsak manapság, szerencsésnek érzem magam, hogy hosszabbítottunk. A célom, hogy a Mainzcal annyi pontot szerezzünk, amennyit csak tudunk, és minél messzebb jussunk a kupában. 2013-ra az a kívánságom, hogy az egészség megmaradjon, minden más csak ezután jön" - mondta Szalai Ádám, aki szerint még messze van az esetleges klubváltása.