NBA

Kedden hullottak a nagyok

Csupa meglepetést hozott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) keddi, 60. játéknapja. Többek között kikapott a Knicks, a Lakers, valamint a Clippers is, ez utóbbi ráadásul azt is jelenti, hogy véget ért Chris Paulék 17 mérkőzésből álló győzelmi sorozata.

Denver Nuggets

Denver-Los Angeles Clippers
92-78

Eddig tartott a Los Angeles Clippers kiváló szériája, ugyanis Chris Paulék 17 győztesen megvívott mérkőzés után kikaptak Denverben. Ráadásul, a vendégek ezúttal esélyt sem adtak maguknak, hiszen pocsékul játszottak, a Nuggets pedig fokozatosan felépítve előnyét, kiváló védekezéssel simán nyert.

A találkozó legjobbja az a Danilo Gallinari volt, aki 17 pontot termelt, ám rajta kívül további hat olyan játékos volt a hazaiaknál, aki kétszámjegyű eredményt ért el. A másik oldalon igazán kiemelkedő teljesítményről nem beszélhetünk, DeAndre Jordan 11 ponttal és 11 lepattanóval azonban dupla-duplát ért el.

Washington-Dallas
94-103

Mivel mostanában elég gyengén megy a Dallasnak, ezért érthető, hogy Dirk Nowitzkiék nyerni utaztak a fővárosba. Ennek viszont bő húsz percig jelét sem láthattuk, mivel a Wizards nagyon gyorsan 14 pontos előnyre tett szert, ám a nagyszünet előtt felzárkóztak a vendégek. Innentől kezdve gyakorlatilag esélye sem volt a Washingtonnak, amely 35-19-re bukta el a harmadik negyedet.

A meccs legjobbja furcsa módon a veterán Vince Carter volt 23 ponttal, de nem sokkal maradt el tőle a fővárosiak tehetséges újonca, Bradley Beal, aki 22 egységet termelt.

Detroit-Sacramento
103-97

A Detroit Pistons azon kevés csapat közé tartozik, amely hozni tudta a kötelezőt kedden, hiszen legyőzte a Sacramentót. Ez a találkozó szintén nagyon egyértelmű volt, hiszen a Pistonsnak a még az is belefért, hogy 30-23-ra elbukja a záró etapot.

Ezen a találkozón leginkább a fiatal, tehetséges centerek villogtak, DeMarcus Cousins például 21 pontot és 14 lepattanót gyűjtött, míg Greg Monroe 18 pont mellé 11 lepattanót könyvelhetett el.

New York-Portland
100-105

A nap legnagyobb meglepetése viszont egyértelműen a Portlandé, ugyanis a fiatal együttes gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott New Yorkban, ráadásul úgy, hogy mind Carmelo Anthony, mind Amare Stoudemire visszatérhetett a hazaiaknál. A Blazers félidőben már 11 ponttal vezetett, amelyet mindvégig magabiztosan őrzött, és bár a Knicks fel tudott zárkózni a második félidőben, nyerni már nem tudott.

A vereség okairól Mike Woodsont faggatták: „Felejtsük el a támadást, ugyanis elegendő pontot dobtunk. Védekezésben azonban nem tartunk ott, ahol korábban a szezon során. Egyszerűen nem adhatunk húsz pontos előnyt senkinek, hogy aztán azt gondoljuk, majd megfordítjuk valahogy.”

Ez a találkozó gyakorlatilag hemzsegett a jobbnál-jobb egyéni teljesítményektől, Carmelo Anthony például 45 pontot szerzett, míg J.R. Smith 28 egységet tett a közösbe. A másik oldalon Nicolas Batum 26-ot, míg Damian Lillard 21-et termelt.

New Orleans-Atlanta
86-95

Egy nappal a súlyos vereséget követően viszonylag simán tudott nyerni az Atlanta a New Orleans otthonában. Nem így indult azonban a találkozó, ugyanis Josh Smithék félidőben hat pontos hátrányban találták magukat, a nagyszünet azonban jó hatással volt rájuk, mivel a harmadik játékrészt 28-14-re nyerték.

A már említett Josh Smith 23 pontot és 13 lepattanót szerzett, míg a másik oldalon a kispadról beálló Ryan Anderson is pontosan ugyanennyi pontot ért el.

Los Angeles Lakers-Philadelphia
99-103

Folytatódik a Lakers vesszőfutása, hiszen Kobe Bryanték ezúttal otthon, a Sixerstől kaptak ki. A találkozó mindvégig szorosan alakult, a vendégek folyamatosan építették fel előnyüket, amely három negyednyi játék után már hét pont volt, ezt pedig képtelen volt ledolgozni a Lakers a záró játékrészben.

Összességében nem lehet azt mondani, hogy ne játszottak volna rosszul a Lakers játékosai, hiszen Steve Nash például 12 ponttal és 10 gólpasszal dupla-duplát ért el, míg Kobe Bryant 36 pontot dobott. A másik oldalon egyértelműen a fiatalok villogtak, Jrue Holiday 26, míg Evan Turner 22 egységet tett a közösbe.

NBA
Alapszakasz, 60. játéknap
Washington-Dallas 94-103
Detroit-Sacramento 103-97
New York-Portland 100-105
New Orleans-Atlanta 86-95
Denver-Los Angeles Clippers 92-78
Los Angeles Lakers-Philadelphia 99-103