Premier League

Felsült a Chelsea, remekelt a Liverpool

A Liverpool fölényesen nyert, a Chelsea otthon bukott az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szerdai játéknapján.

Suárez

Liverpool-Sunderland

Beindult a Liverpool, a Queens Park Rangers otthonában aratott könnyed sikert egy újabb meggyőző diadal követte: Brendan Rodgers együttese odahaza hármat vágott a Sunderlandnek. A 19. percben Suárez a félpályáról indította Sterlinget, aki rövid vágta után jobbról, 14 méterről a kifutó kapus felett a kapu közepébe emelt (1-0). A 26. percben már Suárez fejezte be az akciót, a jobb oldalon erőszakosan labdát szerzett, kapura húzott és éles szögből a hosszú sarokba lőtt (2-0). Az 53. percben harmadszor is betalált a Liverpool, Gerrard a saját térfeléről hosszú indítással hozta játékba Suárezt, aki mellel maga elé tette a labdát, és kilenc méterről, középről a kapu közepébe továbbított (3-0). A továbbiakban két hazai találatot les miatt érvénytelenített a játékvezető. Rodgers csapata ezzel a sikerrel már a nyolcadik helyen áll. A Liverpool új szerzeménye, a Chelsea-től elhappolt Daniel Sturridge a lelátóról figyelte társait.


 

Chelsea-QPR

Zsinórban négy bajnoki sikert követően vereséget szenvedett a Chelsea, a sereghajtó Queens Park Rangers három ponttal távozott a Stamford Bridge-ről. Habár fölényben játszott Rafa Benítez együttese, mégsem tudott gólt szerezni. Nem úgy Shaun Wright-Phillips, aki a 78. percben bevette egykori csapata hálóját. Egy vendégszögletet követően Adel Taarabt Wright-Phillipshez passzolt, aki 19 méterről laposan a jobb alsó sarokba gurított (0-1). A QPR pontszámban beérte a 19. Readinget, a Chelsea negyedik maradt.


 

Premier League
21. forduló
Liverpool-Sunderland 3-0 (2-0)
Gól: Sterling (19.), Suárez (26., 53.)
 
Chelsea-QPR 0-1 (0-0)
Gól: Wright-Phillips (78.)