Krikett

Banglades lemondta a pakisztáni utazást - tovább folytatódik a bojkott

  • VNA

A Lahore városában 2009-ben elkövetett merénylet óta nem játszott hazai pályán a pakisztáni krikett válogatott nemzetközi mérkőzést.

Bár a közelmúltban az enyhülés jeleni mutatkoztak az indiai-pakisztáni kapcsolatban, ez úgy tűnik még kevés ahhoz, hogy biztonságosan lehessen krikett találkozókat rendezni a sportág egyik nagyhatalmában. Pakisztánban ugyanis a srí lankai krikett válogatott ellen elkövetett 2009-es lahore-i merénylet óta nem került sor nemzetek közötti mérkőzésre ebben a sportágban. Ezt a "szokást" törhette volna meg a bangladesi csapat, amely az előzetes tervek szerint januárban egy Twenty20-as (T20) formátumú (ez a játék legrövidebb változata) valamint egy egynapos (ún. ODI) krikett mérkőzést játszott volna Pakisztánban.

Erre azonban jelen állás szerint mégsem kerül sor, mivel a bangladesi szövetség hivatalos levélben értesítette a pakisztániakat, hogy biztonsági megfontolásokból mégsem vállalja a mérkőzéseket. Az utóbbi négy évben a pakisztáni krikett válogatott az otthoni kaotikus helyzet és az ellenfelek szándékai és bojkottja miatt rendre csak az Egyesült Arab Emirátusokban tudja lejátszani "hazai" találkozóit.