Dakar-rali

A sivatagot minden körülmények között tisztelni kell - Szalay Balázs

Szalay Balázs és csapata elutazott a Dakar-rali helyszínére, szombaton kezdetét veszi a 8500 km-es verseny.

Szalay felkészült a versenyre

Az Opel Dakar Team versenyjárművei (az Opel Mokka és a Darázsi Zsolt vezette MAN versenykamion) csütörtökön esnek át a kötelező adminisztratív és technikai ellenőrzésen, számukra (mint ahogy a mezőny többi tagja számára is) ezzel kezdődik el a bemelegítés a tényleges rajtra, amelyre szombaton kerül sor Limában.

„Az elmúlt napok már a Dakar jegyében teltek, mert bár az ember ilyenkor igyekszik a lehető legtöbb időt tölteni a családjával, azért a gondolatai időről időre elkalandoznak a sivatag irányába. A Dakar gondolatára ugyanis még ennyi idő után is van egy kis gombóc a torkomban – egyébként szerintem az lenne a baj, ha nem lenne. A sivatagot ugyanis mindig, minden körülmények között tisztelni kell, ugyanis ellenkező esetben csúnyán megtréfálhatja az embert” - mondta a dakar.hu-nak Szalay Balázs, aki ezúttal is (immár zsinórban hetedszer) Bunkoczi Lászlóval vág neki a több mint 8500 kilométeres versenytávnak.

Szalay és Bunkoczi elsődleges célja az idei Dakaron, hogy megjavítsa eddigi legjobbját (2012-ben a 20. helyen ért célba), de a pilóta titkos álmaiban a tizedik hely szerepel, ami eléggé merész, de nem teljesíthetetlen cél.