Serie A

Hogy micsoda röviden Balotelli? Egy hulladék - Montella

  • SZA

Asszociációs játékot játszott Vincenzo Montella, a Fiorentina vezetőedzője a Gazetta dello Sporttal. A rendes beszélgetésnek induló interjúban a violák trénere ugyanis szinte mindennel kapcsolatban megszólalt, ami fontos ma az olasz futballban. Többek közt Mario Balotelliről is megmondta röviden, de velősen a véleményét.

Az anti-Juve nem létezik, csak a Zebrák tudnak pontokat veszíteni. De ha tovább menetelnek a Bajnokok Ligájában, akkor sok energiát fog felzabálni az, hogy megpróbálnak mindkettőre koncentrálni.

Pontosan ez az erősségük: még edzőjük nélkül is sokáig kibírták, és ez mind Antonio Conte érdeme. Nagyszerűen bánik az emberekkel, és ugyanakkora taktikus. A hét közben elvégzett munka a legfontosabb, és ezért nem hiányolták annyira, amíg eltiltását töltötte. Emellett az ő csapatában játszik Claudio Marchisio és Arturo Vidal is: ők ketten pozíciójuk legjobbjai.

A remekül álló Fiorentina emellett a Serie A sztárjairól is ejtett néhány szót. „El Shaarawy egy modern játékos, és tetszik benne az, hogy nincs megelégedve magával. Hatalmasat fejlődött, és mindenki láthatja, hogy a vágy, hogy még tovább építse magát, nem hunyt ki benne. A Milan mentalitása is segíti őt, s emiatt megdicsérhetjük a vezetőséget és a klub futballfilozófiáját is.

Cassanót ugyanakkor jobban bírtam, amikor még jobban nemtörődöm volt, és kevésbé érett, mint most.

Hogy mi a véleményem Sneijderről és De Rossiról? A futballban mindig van néhány olyan pillanat, amikor nem vagy boldog. Kívülről nehéz megítélni a dolgot, de sztárjátékosok, szóval mindig játszaniuk kellene. De talán az egész rajtuk múlik, s a tükörbe is nézhetnének, miért nem kapják meg edzőik bizalmát.

Francesco (Totti, Montella egykori csapattársa – a szerk.) ugyanakkor nem lep meg. Egyetlen dolog: az ő korában huzamosabb ideig ilyen jól játszani, az egyszerűen nem normális.

A Fiorentinát remekül vezető szakember emellett két kollégáját is megdicsérte, köztük a Serie A-ban idén bemutatkozó laziós Vladimir Petkovicsot: „Petkovics egy kimért, tárgyilagos és karizmatikus ember. Nagy pozitívum ő a ligának.

Mazzarrinak köszönhetően pedig a Napoli csaknem megismételhetetlen sikerszériában van. Ha az ember azt nézi, mennyi pénzből csinálta mindezt, akkor lehetetlen le nem nyűgözve lenni.

Az egykori csatár végül, de nem utolsósorban Mario Balotelliről mondta el röviden a véleményét: „Hogy mi az az egy szó, ami Balotellitől eszembe jut? Hulladék.