Premier League

Hiába kapott három gólt, tíz emberrel is győzött a City Norwichban

A címvédő Manchester City őrült meccsen győzött a Norwich City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 20., idei utolsó, fordulójában. Roberto Mancni együttese Samir Nasri kiállítása miatt már az első félidő végétől kezdve emberhátrányban futballozott, ám többek közt Edin Dzeko mesterhármasával 4-3-ra diadalmaskodott.

Norwich-Man. City

Gödörben lévő, a legutóbb Sunderlandben elbukó, a Manchester Unitedtől már hét ponttal lemaradó Manchester City  látogatott Norwichba, ám a címvédő gyorsan megkezdte a kikászálódást a hullámvölgyből: a második percben Agüero jobb oldali keresztlabdáját David Silva továbbította Dzekónak, aki középről, 11 méterről a jobb alsóba helyezett (0-1). Három perccel később Sergio Agüero jobbról, az alapvonaltól gurított vissza Dzekónak, a bosnyák jobbról, hét méterről lőtt a hálóba (0-2).

A 15. percben szépített a Norwich: Pilkington 19 méterről, kissé balról szabadrúgásból, a sorfal között-alatt a kapu közepébe csavart (1-2). A 24. percben Javier Garrido szerzett kis híján öngólt, hazaemelt Mark Bunnak, a kapus éppen kitolta a labdát a felső léc alól. A 35. percben Vincent Kompany fejelt veszélyesen egy szöglet után, Snodgrass blokkolt.

A 41. percben Yaya Touré lapos lökete zúgott el a a jobb sarok mellett. Az első félidő végére paprikás lett a hangulat, a 44. percben Samir Nasri piros lapot kapott miután kakaskodott az őt felrúgó Bassonggal, szigorúnak tűnt az ítélet.

A második játékrész elején tíz emberrel is újabb gólt szerzett a City: Yaya Tuoré a kezdőkörből ugratta ki Agüerót, az argentin bevezette a labdát az ötösig majd onnan a bal sarokba emelt (1-3).

A 63. percben a csereként beállt Howson lövését ütötte szögletre Joe Hart. A jobb oldali szöglet után Bassong csúsztatta tovább a labdát a hosszú oldalon, Russell Martin középről fejelt a bal sarokba (2-3). Hiába jöttek vissza másodszor a meccsbe a Kanárik, a 67. percben Edin Dzeko jobbról, hét méterről lőtt, a labda Bunn hóna alatt csorgott be a kapuba (2-4).

A 75. percben ismét közelebb lopóztak a hazaiak: jobb oldali szöglet után nem tudott felszabadítani a City, Russell Martin egy méterről kotort a hálóba (3-4). A 83. percben Agüero 11 méteres, lesgyanús lövésénél védett bravúrral Bunn, a másik oldalon Michael Turner talála el az oldalhálót. A City kihúzta a végéig, győzelemmel zárta az évet, ám továbbra is hét pont a hátránya a West Bromot legyűrő United mögött a tabellán.

A többi mérkőzésen

Inog Paul Lambert alatt a kispad: az Aston Villa a legutóbbi két mérkőzésen 12 gólt kapott és egyet sem lőtt, és a kiesőhelyen álló Wigan ellen sem rúgott labdába: Roberto Martínez csapata 3-0-ra győzött a Villa Parkban, ezzel hat fordulót óta tartó nyeretlenségét szakította meg.

Folytatódott a Fulham rossz szériája: a londoniak szeptember vége óta mindössze kétszer nyertek, most hazai pályán kaptak ki a Swansea-től.

Premier League, 20. forduló:
Norwich City-Manchester City 3-4 (1-2)
gólszerző: Pilkington (15.), Martin (63., 75.), ill. Dzeko (2., 5., 67.), Agüero (50.)
kiállítva: Nasri (44. - City)
 
Aston Villa-Wigan Athletic 0-3 (0-1)
gólszerző: Ramis (3.), Boyce (52.), Koné (56.)
 
Fulham-Swansea City 1-2 (0-1)
gólszerző: Ruiz (56.), ill. Graham (19.), de Guzman (52.)
 
Manchester United-West Bromwich Albion 2-0 (1-0)
gólszerző: McAuley (9. - öngól), van Persie (90+1.)
 
Reading-West Ham United 1-0 (1-0)
gólszerző: Pogrebnyak (5.)
 
Stoke City-Southampton 3-3 (1-3)
gólszerző: K. Jones (16.), Upson (67.), Jerome (90.), ill. Lambert (10.), J. Rodriguez (24.), Wilkinson (36. - öngól)
kiállítva: N'Zonzi (71. - Stoke)
 
Korábban:
Sunderland-Tottenham Hotspur 1-2 (1-0)
 
Később:
Arsenal-Newcastle United 18.30
 
Vasárnap játsszák:
Everton-Chelsea 14.30
QPR-FC Liverpool 17.00