NHL

Újabb ajánlattal álltak elő a klubtulajdonosok

  • VNA

Újra pozitív irányban mozdulhat el az NHL működését megbénító bérvita - egyelőre azonban még nincs hír a bajnokság kezdéséről.

Meglepő fordulatot hozott pénteken a bérvita az észak-amerikai profi jégkorong bajnokságban, az NHL-ben. Azok után, hogy a játékos szakszervezet Karácsony előtt lényegében feloszlatta önmagát, pénteki döntésükkel a liga klubtulajdonosai mégis visszafordíthatják a zsákutcából az újfent megrekedni készülő tárgyalásokat. A liga üzleti vezetője, Bill Daly arról nem nyilatkozott ugyan, hogy az új ajánlat pontosan mit takar, de reméli, hogy annak tartalmát hamarosan a játékosok is megismerhetik. "Ha a tárgyalásokkal megbízott emberek átolvassák az általunk javasoltakat, akkor utána szeretnénk a lehető leggyorsabban visszatérni a jégre" - mondta optimistán Daly.

Az NHL szezonjának eredetileg október 10-én kellett volna elkezdődni, a liga 3,3 milliárd dollárosra becsült bevételén marakodó felek vitája miatt azonban több hullámban törölni kellett a mérkőzéseket és egyelőre nem is körvonalazódik a szezon elkezdésének esélye. Ez a Daly-féle bejelentés azonban újra reményre jogosítja az NHL rajongóit, hogy talán mégiscsak lesz bajnoki idénye a ligának 2013-ban...