Alpesi sí

Fenninger mindkét semmeringi futamot uralva győzött

  • VNA

Hazai öröm Semmeringen, a pénteki óriás-műlesikló versenyt Anna Fenninger nyerte meg a szlovén Tina Maze előtt.

Az osztrák Anna Fenninger sikerével ért véget a Semmeringen rendezett, a köd által kissé megzavart női óriás-műlesikló verseny, az idei év utolsó előtti női futama a Világkupában. Az osztrákok világbajnoka ráadásul úgy nyerte meg a versenyt hazai közönség előtt, hogy mindkét futamban a leggyorsabbnak bizonyult. Az osztrák síző összesítésben 1,1 másodperccel előzte meg Tina Mazét, aki viszont második helyével tovább növelte előnyét a szakági és az összetett Világkupában is.

Alpesi sí Világkupa - Semmering (AUT) - női óriás-műlesiklás
1. Anna Fenninger (AUT) 2:13,09
2. Tina Maze (SLO) +1,10 mp
3. Tessa Worley (FRA) +1,18 mp
4. Maria Höfl-Riesch (GER) +1,67 mp
5. Viktoria Rebensburg (GER) +1,91 mp
6. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) +2,39 mp

Anna Fenninger karrierje második Vk-versenyét nyerte meg, először napra pontosan egy évvel ezelőtt győzött, akkor szintén Ausztriában (Lienz) és ugyanígy óriás-műlesiklásban tudott diadalmaskodni. A szlovén Tina Maze már 999 pontot gyűjtött az összetettben, így meglehetősen komoly, 417 pontos előnnyel vezet a most negyedikként záró német Maria Höfl-Riesch előtt. A Világkupa címvédője, az amerikai Lindsey Vonn gyomorproblémája miatt továbbra sem tud versenyezni, és ezúttal Miklós Edit sem állt rajthoz.

A női alpesi sízők szombaton egy műlesikló futammal fejezik be a 2012-es naptári év Világkupa versenyeit, amelyet szintén az ausztriai Semmeringen tartanak meg.

A női alpesi sí összetett Világkupa állása
1. Tina Maze (SLO) 999 pont
2. Maria Höfl-Riesch (GER) 582 pont
3. Kathrin Zettel (AUT) 502 pont
4. Anna Fenninger (AUT) 450 pont
5. Lindsey Vonn (USA) 414 pont
6. Viktoria Rebensburg (GER) 391 pont