Síugrás

Engelbergi győzelme után Martin Schmitt is ott lesz a Négysáncversenyen

  • VNA

A németek olimpiai és világbajnok síugrója az utolsó pillanatban bizonyította rátermettségét, így 17. alkalommal indulhat a Négysáncversenyen.

A csütörtöki hatodik helyezése után a pénteki napon is Martin Schmitt volt a legjobb a svájci Engelbergben rendezett síugró Kontinentális Kupa versenyen. A korábbi világbajnok ezzel az utolsó pillanatban mégis kvalifikálta magát a szombati oberstdorfi selejtezővel rajtoló Négysáncversenyre. Rendezőként a németek ugyanis a megszokott hét helyett 12 versenyzőt indíthatnak, így az eddig kijelölt ugróikon kívül még három helyett fenntartott Werner Schuster szövetségi kapitány.

Martin Schmitt neve még mindig fogalom a síugrás világában - Fotó: sport1.de

A 34 éves Schmitt kapcsán sokszor már a pályafutás befejezését is emlegetik, ő azonban szeretne még egyszer bizonyítani és erre lesz is esélye, hiszen engelbergi győzelmével már ő is csapattag, így pályafutása során 17. alkalommal vehet részt a sportág legrangosabb eseményén. A 2002-ben csapatban olimpiai bajnoki címet is szerző német ugró mindkét sorozatban a leghosszabbat (135,0 valamint 133,5 méter) ugrotta Engelbergben, így megérdemelten szerezte meg a győzelmet a lengyel Stefan Hula és a szintén német Felix Schoft előtt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem és újra ott lehetek a Négysáncversenyen, ráadásul most versenytapasztalatot is gyűjtöttem, ami még jól jöhet a következő napokban" - nyilatkozta Schmitt a győzelem után. A dobogón végső Schoft is ott lehet a Négysáncversenyen, az utolsó német részvételi jogot pedig Daniel Wenig kapta meg.