Férfi kézilabda

Császár Gábor a Paris Saint-Germainnél folytatja pályafutását?

  • Horváth Gergely

Az egyik kézilabdával foglalkozó francia sportportál, a handnews.fr arról számolt be, hogy az élvonalbeli bajnokságban listavezető Paris Saint-Germain Handball újabb erősítésekre készül. A párizsi együttes a következő szezonban minden bizonnyal a Bajnokok Ligájában szerepelhet, ezért a klubvezetés a veszprémi Császár Gábor, valamint Igor Vori, Fahrudin Melics és Daniel Narcisse szerződtetését sürgeti. Császár az idény végén csatlakozhat a PSG keretéhez.

A magyar válogatott irányító esetleges klubváltásával kapcsolatban elsőként a Le Parisien című napilap írt, kifejtve, hogy az MKB Veszprémet 2010 óta erősítő klasszis az idei Bajnokok Ligája menetelés során új dimenzióba lépett. A 28 esztendős kézilabdázó az elmúlt bajnoki évadban 130 gólt szerzett, idén pedig őt választották a legjobb magyar férfi játékosnak. A fővárosi lap hangsúlyozza, hogy a januári világbajnokságra készülő nemzeti válogatott a londoni olimpián az elődöntőig jutott, a sikerben pedig kulcsszerepe volt Császár Gábornak is.

Császár Gábor újra Franciaországban kézilabdázhat? - Fotó: Telesport

A handnews.fr tényként közli, hogy Császár 2015-ig ír alá a Paris Saint-Germainhez, ahol edzője az a Philippe Gardent lesz, akivel a 2009/2010 szezonban már együtt dolgozott a Chambéry-nél. A magyar élvonalban még a Dunaferr színeiben bemutatkozó játékos meccsenként átlagosan 4,5 gólt szerzett a szavojai gárdában, vagyis már akkor bizonyította tehetségét Franciaországban.

"A tegnapi napon Franciaországban megjelentek olyan sajtóhírek, amely szerint Császár Gábor az idény végén Párizsba igazol" - írja közleményében a veszprémi klub. "A Klub vezetősége és a játékos között létrejött megállapodás szerint, az MKB Veszprém KC akkor tud bármiről is hivatalos tájékoztatást adni Császár Gáborral kapcsolatban, amikor a játékos játékos jövőjével kapcsolatban minden véglegessé válik. Természetesen ez igaz a játékosra is, aki a jövőjének végleges sorsáról csak a Klubbal együttesen tehet bejelentést."

A félelmetes Igor Vorival beálló poszton is erősödhetne a PSG

A Paris Saint-Germain Handball Császár Gábor mellett a Hamburger SV horvát beállója, Igor Vori, valamint a Velenje montenegrói szélsője, Fahrudin Melics szerződtetését is sürgeti, utóbbi kettőre már a tavaszi szezonban számítana. Daniel Narcisse esetében más a helyzet, a 33 esztendős átlövőnek - aki az Air France becenévre hallgat - kétéves szerződést ajánlott a PSG, jelenlegi munkaadója, a THW Kiel viszont három esztendővel szeretné meghosszabbítani jelenlegi kontraktusát. Narcisse korábban már dolgozott Philippe Gardent-nel, Párizsba szerződésével a fővárosi alakulat a világ egyik legjobbját tudhatná soraiban.