Primera División

Lionel Messi minden idők legjobbja Ruud van Nistelrooy szerint

  • SZA

Az év végével a különböző szavazások ideje is eljött. A januári UEFA-gálán többek között az elmúlt 12 hónap legjobb csapatát is megválaszthatják a szurkolók. Az Európai Szövetség felkérésére (többek között) a PSV, a Manchester United és a Real Madrid egykori csatára, Ruud van Nistelrooy is megtette mindezt.

Kapus: Iker Casillas (Real Madrid)

Világbajnok, Európa-bajnok, a Real Madrid és a spanyol válogatott kapitánya. Kell még valamit mondanom róla?

Jobbhátvéd: Philipp Lahm (Bayern München)

Nagyon tetszik a játéka. A Bayern München kapitánya, és már évek óta a legmagasabb szinten játszik a német válogatottal. Kiegyensúlyozott, mint játékos; kellemes, mint ember. Technikai szempontból nagyon jó.

Középhátvéd: Thiago Silva (Paris Saint-Germain)

Láttam a Milanban játszani, és ő a tökéletes játékos. Erős, gyors, és jól bánik a labdával. Most ugyanígy játszik a PSG-ben, sőt mi több, megszolgálta a kitüntetést, és még a csapatkapitányi karszalagot is megszerezte. Ő a tökéletes középhátvéd.

Középhátvéd: Sergio Ramos (Real Madrid)

Egy olyan bekk, aki kiemelkedik a többi közül sebessége és fizikai ereje miatt. Tudja, hogy kell hátulról építkezni.

Balhátvéd: Jordi Alba (Barcelona)

Látványos fejlődést mutat azóta, hogy a Valenciában bemutatkozott; nem véletlenül játszik már a spanyol válogatottban és a Barcelonában. Úgy tűnik, mintha egész életében ezen a szinten játszott volna. Remekül támad, és védőfeladatait is jól látja el.

Középpályás: Marco Reus (Borussia Dortmund)

Játszottam ellene, amikor én a Hamburgot, ő pedig a Mönchengladbachot szolgálta. Egy nagyon technikás játékos, aki az egész pályát be tudja mozogni. Veszélyes a labdával és anélkül is. Tudja, hogy építsen fel támadást, és be is tudja fejezni azokat. Komplett, technikás, és jó nézni, ahogy játszik.

Középpályás: Xavi Hernández (Barcelona)

Elképesztő egy spíler. Minden csapat szívesen tudná a soraiban, ahogy viselkedik a pályán és azon kívül is. Egy tiszta játékos tökéletes labdakezeléssel, aki soha nem veszíti el a labdát. Nagyszerűen látja a pályát. Példakép lehet a játék minden elemében.

Középpályás: Andrés Iniesta (Barcelona)

Nincs az az Isten, hogy kihagyjam a csapatomból. Olyan, mint Xavi, Ramos, Lahm és Casillas: évek óta a legmagasabb szinten teljesít. Megnyerte a legnagyobb kupákat, de még mindig élvezi, amit csinál. Olyan játékosokkal, mint ő, csak imádni lehet ezt a játékot. Ahogy játszik, a kalapomat megemelem meg előtte.

Támadó: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Nincs még egy olyan ember, mint Cristiano Ronaldo. Amit alkotott eddig a Manchester Unitednél és a Real Madridnál, arra csak a hihetetlen jelző illik. Elképesztő, hány gólt szerez minden évben, pedig nem is középcsatár. Ő egy olyan szélső, aki középen is tud játszani. Gyors és fejjel, mindkét lábbal, büntetőből és szabadrúgásból is veszélyes, miközben még gólpasszokat is ad. Hihetetlen.

Támadó: Radamel Falcao (Atlético Madrid)

Mivel én is center voltam, ezért csak annyit mondhatok: nincs párja Falcaónak manapság. Ő egy olyan támadó, akinek ösztönösen jön, mit kell csinálni ezen a poszton, s csapata világítótornya. Harcol, fut, megtartja a labdát, és mindenfajta helyzetből betalál. Jól fejel, és mindkét lábbal tud lőni. Egy ragadozó a tizenhatoson belül, ahogy azt már a Portóban, az Atlético Madridban és a kolumbiai válogatottban is bebizonyította.

Lionel Messi, a Barcelona argentin csatára

Támadó: Lionel Messi (Barcelona)

Ő az utolsó ezen a listán, de az elsőnek kéne lennie. Nincsenek szavak arra, ahogy játszik. Egy másik szinten van, mint a többiek. A maga játékát játssza, rúg egy-két gólt, és úgy megy haza, hogy egyszerűnek tűnik mindez. Az, hogy mindezt évről évre véghezviszi, amiatt minden idők legjobb játékosa.