Síugrás

Az érintett szerint nincsen Schmitt-ultimátum

  • VNA

A német síugró, Martin Schmitt szeretne jól ugrani a Négysáncversenyen is, egyelőre nem a visszavonulás köti le a gondolatait.

A német sportsajtó már hangzatos címekkel vezeti fel a december 29-én kezdődő síugró Négysáncversenyt, amelynek kapcsán még mindig sokszor kerül elő Martin Schmitt neve. A pályafutása csúcsát tíz évvel ezelőtt elérő ugró ugyanis folyamatosan romló eredményei ellenére is kiváló reklámhordozó, így még akkor is sokat foglalkoznak vele, ha még az sem biztos, hogy egyáltalán indulhat majd a sportág legrangosabb eseményének tartott viadalon. A két német és két osztrák helyszínen rendezett Négysáncverseny első két (hazai) állomására 12 fős keretet nevezhetnek a németek, melyből kilenc név már ismert.

A német síugrás egyik nagy alakja még manapság is remek reklámhordozó - Fotó: sport1.de

Werner Schuster szövetségi kapitány listáján ugyanakkor egyelőre még nem szerepel a világbajnok Martin Schmitt neve, aki könnyen elképzelhető, hogy élete utolsó Világkupa versenyeit teljesíti majd a következő napokban. Korábban napvilágot láttak ugyanis olyan hírek vele kapcsolatban, hogy ha a két hazai versenyen nem szerepel jól, akkor az osztrák helyszínekre (ahol a németek már jóval kevesebb, mindössze hét ugrót nevezhetnek) már nem is kerül be a csapatba - ez pedig állítólag egyenértékű lenne azzal, hogy befejezi pályafutását.

Az ősszel a kölni főiskolán az edzői tanulmányait is megkezdő Schmitt számára azonban a Bild am Sonntag kolumnistái által csak Schmitt-ultimátumként emlegetett teória nem központi kérdés: "Ha a Négysáncverseny alatt folyamatosan csak a pályafutásom befejezésével foglalkoznék, akkor nem tudnék kellően a versenyekre koncentrálni. Nem egy búcsúelőadásra érkeztem ide, hanem ha odaállok a versenyre, akkor szeretnék megfelelő eredményeket elérni. Nem mondtam sohasem, hogy a sorozat bármelyik állomása során nyilatkoznék arról, hogy befejezem-e a karrieremet" - dohogott a témával nyilván unos-untalan szembesített Schmitt.

"Nem titok az már senki számára sem, hogy nem fogok 3-4 évig ugrani, így a befejezés gondolata jelen van a mindennapjaimban. Jelenleg azonban a síugrásra akarok koncentrálni, ez a legfontosabb a számomra" - tette hozzá Schmitt, aki nem mellesleg a december 27-28-ai engelbergi Kontinentális Kupa versenyekre készül - az itteni jó szereplés jelentheti számára ugyanis csak a beugrót az idén már 61. alkalommal kiírt legendás Négysáncversenyen történő részvételhez.