Squash

Hetedszer is világbajnok lett a malajziai fallabda sztár

  • VNA

Immáron hetedik alkalommal is a malajziai Nicol David nyerte meg a fallabdázók World Openn évre hallgató viadalát.

Pénteken a Kajmán-szigeteken rendezték meg az idei női fallabda világbajnokság (World Open) döntőjét, ahol a sportágban egyeduralkodónak számító 29 éves Nicol David ellenfele az első fináléjára készülő brit Laura Massaro volt. A harmadik helyen kiemelt Massaro nem könnyítette meg a favorit dolgát (a második szettben 7-5-re is vezetett), ugyanakkor a 44 percig tartó finálé fontosabb labdameneteit rendre a malajziai klasszis nyerte meg. Az első helyen kiemelt David az első játszma utolsó három, a második szett utolsó négy, míg a harmadik játszma legutolsó három pontját megnyerve tudott végül 11-6, 11-8, 11-6 arányban győzni.

A malajziai fallabdázó az utóbbi öt évben legyőzhetetlennek bizonyult - Fotó: telegraph.co.uk

David ezzel sorozatban ötödször, összesítésben pedig már hetedik alkalommal nyerte meg a sportág világbajnoki címét. "Nem nagyon tudom elhinni, hogy megint sikerült győznöm. Laura nagyon jól játszott, minden egyes pontért meg kellett küzdenem. Még egy sebességi fokozatot feljebb kellett váltanom, hogy nyerhessek. Nagyon meg akartam nyerni ezt a versenyt, boldog vagyok, hogy megvan a hetedik vb-címem" - nyilatkozta a találkozó után a világ egyik legismertebb malajziai sportolója, aki 2006 január elseje óta vezeti a női fallabdázók világranglistáját.

Nicol David ezzel már csupán egyetlen címre van attól, hogy beállítsa a férfiaknál a kilencvenes években egyeduralkodónak számító pakisztáni Jansher Khan nyolc vb-címes rekordját. Érdekesség, hogy David eddig mindössze hétszer indult el a sportág világbajnokságán, ahol valamennyi alkalommal győzni tudott. A sportág komoly erőket mozgat meg azért, hogy jövő ősszel a NOB Buenos Airesben sorra kerülő 125. kongresszusán bekerüljön a 2020-as nyári olimpia programjába. A lobbiból maga David is kiveszi a részét, aki többek között egy flash-mob kampányban is szerepet vállalt a közelmúltban.