Serie A

Rekorddal zárta az évet a feneketlen zsákkal rendelkező Juventus - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Utolsó idei meccsét is megnyerte a Juventus. A rengeteg játékvezetői hibával tarkított Cagliari elleni találkozón Conte csapata - hátrányból fordítva - 3-1-re győzött. A Juventus így 94 szerzett ponttal fejezte be a 2012-es évet. A pármai Stadio Tardiniben rendezett meccs hőse Alessandro Matri volt, aki csereként beállva szerzett két fontos gólt. Matri egykori klubja ellen remekelt, hisz korábban négy éven keresztül játszott a Cagliariban.

2006-ban a Fabio Capello vezette Juventus 93 pontot gyűjtött. A Cagliari péntek esti legyőzésének köszönhetően Conte együttese megdöntötte ezt a fantasztikus rekordot, hisz 44 pontot szerzett a mostani szezon első felében. Hivatalosan még nem járunk az idény felénél, a 19. kört majd csak a téli szünet után rendezik, de a Juventus már biztosan őszi első. A 94 szerezett pont mellett Antonio Conte csapata, csak két bajnokit veszített el 2012-ben.

"Matri a hős" - írta szombati címlapján a Tuttosport amely megjegyezte, a Juve nem csak a 10 emberrel játszó Cagliarit, hanem az érdekes felfogásban bíráskodó Damato játékvezetőt is legyőzte. A torinói kiadású sportnapilap szerint a bíró két büntetőgyanús szituációban is hibázott (azaz a Juve kárára tévedett) illetve Astori kiállítása mellett, még egy piros lap elmaradt. "Damato un disastro", vagyis "Damato egy katasztrófa volt" - jellemezte internetes oldalán a játékvezetőt a Tuttosport.

"Matri elhozta a Karácsonyt a Juvénak" - írta a szombati La Gazzetta dello Sport, amely első oldalára a két gólt szerző - volt Cagliari játékos - Alessandro Matri fotóját tette ki.

"Azt gondolom a Cagliari egy kicsit elfáradt a saját maga által diktált hatalmas tempótól. Az első félidőben nagyon fegyelmezetten fociztak, látszott, hogy minden egyes játékosuk rettentően koncentrál. Ezt a taktikai fegyelmet viszont nem voltak képesek a mérkőzés végig tartani. A játékvezetői döntésekkel nem tudunk mit kezdeni. Kemény meccs volt, benne volt a hiba lehetősége ebben a találkozóban. Azt viszont viccesnek tartom, hogy az Asamoah-val szemben elkövetett lökés nem ért büntetőt" – mondta a lefújás után Antonio Conte, aki teljesen jogosnak érezte csapata 3-1-es győzelmét.

Massimo Cellino ellenben nem nyilatkozott, a Cagliari elnöke olyan mérges volt, hogy nem volt hajlandó egy hosszabb értékelésre. Ne felejtsük el, a Cagliari egyébként sem saját stadionjában az Is Arenasban, hanem Parmában fogadta a címvédőt. Azt azonban a Rai Sport egyik rámenős riporterének köszönhetően megtudhattuk, Cellino sem volt elégedett a játékvezetéssel, és Pulga edző állása sincs veszélyben.

"Végtelen ez a Juventus" - írta a torinói együttes újabb győzelmét követően a szombati Corriere dello Sport. A déli csapatokkal mindig is kiemelt terjedelemben foglalkozó sportújság elég jól értesültnek látszik Cellino-témában. A CdS információ szerint, a Cagliari elnöke azt fontolgatja, hogy kiszáll a labdarúgásból. "Elvették a kedvem, elegem van az egészből" – idézte a nem épp nyugodt természetű Massimo Cellinót a sportnapilap.