Premier League

Örömfocival nyert a Liverpool a Fulham ellen

A Liverpool nagyon könnyedén, 4-0-ra győzte le a Fulhamet a Premier League 18. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Az előző heti, Aston Villa elleni meglepő vereség után láthatóan nagyon javítani akart a Liverpool, amely nekiesett a Fulhamnek. Gyorsan meg is szerezte a vezetést, Martin Skrtel remek, középhátvédnek igencsak becsületére váló lövésből talált be. (1-0)

A Liverpool játékosai örülnek Steven Gerrard góljának a Premier League-ben 2012-ben.

A londoniak nagyon indiszponáltak voltak ezen a napon, nem tudtak válaszolni a Vörösök fölényére, egymás után jöttek a hazai helyzetek. A 36. percben Gerrard meg is duplázta az előnyt, a teljes vendégvédelem végignézte, ahogy messziről érkezve odaért egy nagyszerű lapos szöktetésre, és kissé jobbról visszahúzta a jobb alsóba a labdát. (2-0)

Az újabb gól után Suárez helyzetei következtek, majd a második félidő elején a sokat kritizált Downing megszerezte első bajnoki gólját a Liverpoolban. A jobb oldalról befelé cselezve a rövid oldalra lőtt, a labda pedig átjutott Schwarzer kezei között. (3-0)

Igazi gálát akartak rendezni a hazaiak a folytatásban, és a lehetőségeket tekintve meg is tették. Suárez szabadrúgásból és cselsorozat után is lőhetett volna gólt, Sterlingnek is volt helyzete és Gerrard is újabb ziccerbe tudott kerülni. A vendégek kapusa azonban ekkor már jól tette a dolgát, de hiába. Annyira kevés segítséget kapott a védőitől, hogy nem úszta meg újabb kapott gól nélkül. A hosszabbításban egy kis szöglet után Enríque könnyedén otthagyta a leálló ellenfeleket a bal oldalon, az alapvonal mentén befelé tört, majd Suárez lábára lőtt, onnan a kapuba került a labda. (4-0)

A fölényes sikerrel a tizenkettedikről a nyolcadik helyre tört előre a Liverpool, amely meg is őrizheti ezt a pozíciót, ha szombaton a Swansea nem győzi le a Manchester Unitedet. Egyúttal a Fulhamet is leszakította magáról, a londoniak maradtak a tizenharmadikok.

Premier League
18. forduló
Liverpool-Fulham 4-0 (2-0)
gólszerzők: Skrtel (8.), Gerrard (36.), Downing (52.), Suárez (90+2.)