Serie A

Köhögött, de csak berobbant a nápolyi gépezet, nem hibázott, így második a Lazio

Idegenben győzött a Serie A 18. fordulójában a Lazio és a Napoli is, bár nem nagyon hasonlított egymásra a két csapat diadala. A Fiorentina is legyőzte a Palermót, az Udinese egy pontot szerzett Bergamóban.

A Napoli sorozatban négy elvesztett - EL-, bajnoki és kupa- - meccs után utazott a Sienához, így volt mit kijavítania. A hazaiak hét közben jó játékkal, nagy balszerencsével, tizenegyesekkel búcsúztak a Lazio ellenében a kupából, így ők is vigaszt kereshettek ebben a meccsben.

Britos ollózik a Siena-Napoli mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

Más megközelítést alkalmaztak, mint Rómában, nagyon messze volt a játékuk a Stadio Olimpicóban látottól. Eközben a nápolyiak sem parádéztak, gyakorlatilag semmi nem történt az első negyedórában. A 18. percben jött az első lövés Insigne részéről, de az sem talált kaput. Ugyanúgy, ahogy Cavani és a másik oldalon D'Agostino kísérlete sem. Gamberini kísérleténél a hazai kapusnak már legalább védenie kellett a félidő végén.

A Siena a szünet után sem változtatott a taktikáján, az új edző, Giuseppe Iachini egyértelműen a biztos egy pontot tűzte ki célul első bajnokiján a kupakudarc után. Azért Hamsíknak és Cavaninak is volt így is lehetősége, de nagyon veszélyesnek ezeket túlzás lett volna nevezni.

Nagyon lassan csordogált a meccs, nem látszott, hogy bármelyik csapat gólt tudna szerezni, de ez végül a vendégeknek csak sikerült. Egy szöglet után a bal oldalra, Hamsíkhoz került a labda, ő keményen középre lőtt, ott pedig Maggio lépett bele a labdába, ami a hálóban kötött ki. (0-1)

Sőt, még egy találatra futotta a nápolyiaktól, Pandevet felborították a hazaiak a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest pedig Cavani belőtte. (0-2)

A Napoli így győzni tudott, és továbbra is ott van a közvetlen élmezőnyben, a Siena pedig maradt az utolsó a tabellán.

A Siena legyőzése kapcsán már emlegetett Lazio egy-két fokkal azért jobb volt a saját mérkőzésén, a Sampdoria vendégeként, mint a Napoli. A rómaiak egymás után három sikernél tartanak - a kupameccset is ideszámolva -, de vereséget sem szenvedtek mostanában, egy-egy döntetlen csúszott csak be november eleje óta. A Samp eközben edzőt váltott, Ciro Ferrara helyett már Delio Rossi ült a kispadon.

Jobbnak is tűntek a genovaiak, mint eddig, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy a Lazio hagyta őket játszani. Ráadásul így is meg tudta szerezni a vezetést Hernanes révén a 31. percben. (0-1)

A gól után még jobban akart a Sampdoria, de sem az első, sem a második félidőben nem tudott sok helyzetet kialakítani. Inkább a vendégek támadásaiban volt némi veszély, de ők sem találtak be többször. Így is nyertek, és az Inter déli botlásának köszönhetően a második helyen töltik az ünnepeket.

Serie A
18. forduló
Atalanta-Udinese 1-1 (1-1)
gólszerzők: Denis (40. - büntetőből), illetve Muriel (34.)
Bologna-Parma 1-2 (0-0)
gólszerzők: Sörensen (54.), illetve Valdes (56.), Sansone (66.)
Palermo-Fiorentina 0-3 (0-0)
gólszerzők: Jovetic (50., 83. - büntetőből), Gozalo Rodríguez (89. - büntetőből)
Siena-Napoli 0-2 (0-0)
gólszerzők: Maggio (86.), Cavani (90. - büntetőből)
kiállítva: Calaio (90.) - Siena
Sampdoria-Lazio 0-1 (0-1)
gólszerző: Hernanes (31.)
Torino-Chievo 2-0 (2-0)
gólszerző: Thereau (12. - öngól), Gazzi (26.)