Premier League

Az Arsenal szerencsés győzelmet aratott Wiganben

Az Arsenal 1-0-ra nyerni tudott a Wigan otthonában a 18. fordulóban, ezzel ideiglenesen fellépett a dobogóra a Premier League-ben.

Oxlade-Chamberlainék fontos pontokat szereztek - Fotó: AFP

A Premier League 18. fordulójának nyitómeccsén az Arsenal a kiesőhelyen álló Wigan Athletic otthonába látogatott. A londoniak a forduló előtt az ötödik helyen álltak, mindössze kettő pontra a dobogótól. Ramsey, Gervinho és Koscielny ezúttal csak a kispadon kapott helyet, elől Oxlade-Chamberlain, Walcott és Podolski kezdett.

Az első igazi helyzet az Arsenal előtt adódott:  Walcott hozta be középen a labdát, kitette jobbra Oxlade-Chamberlainnek, akinek lövését Al-Habszi ütötte ki. A 24. percben Koné került ziccerbe Di Santo labdájából, a támadó lehagyta Mertesackert, majd balról elgurított a hosszú alsó mellett. Az első félidő további részében helyzetek már nem adódtak, az iram sem volt egetverő. A félidőben 0-0-s döntetlennel vonultak a csapatok a szünetre.

A 49. percben Walcottot ezúttal megtalálta Oxlade-Chamberlain, lövését azonban Al-Habszi magabiztosan kiütötte. egy óra elteltével azonban megszerezte a vezetést az Arsenal:  Beausejour buktatta Walcottot a tizenhatsoson belül, a büntetőből pedig Arteta a kapu bal oldalába lőtt (0-1). A kapott gól után többször egyenlíthetett volna a Wigan: előbb  Koné tört be balról, lövését kiszorított helyzetben Szczesny védte magabiztosan, majd Jones lövése alig ment el a kapufa mellett. A hajrában Mertesacker többször is veszélyes helyzetben mentette meg csapatát a góltól, megúszta az Arsenal, ezzel fontos három pontot szerzett.


 

Premier League
18. forduló
Wigan Athletic-Arsenal 0-1
Gólszerző: Arteta (60. - 11-esből)