Alpesi sí

Schild sérülése miatt megúszta a szezont Schneider rekordja

  • VNA

Elszakadt a keresztszalagja a világ egyik legjobb női műlesiklójának, Marlies Schild így kihagyni kényszerül a schladmingi vb-t.

Idő előtt ért véget az osztrák alpesi síző, Marlies Schild szezonja. A 31 esztendős szlalom-specialista csütörtökön a svédországi Are-ban rendezett műlesikló verseny előtti edzésen szenvedett térdsérülést. A pénteken már odahaza, Innsbruckban elvégzett orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Schildnek elszakadt a keresztszalagja, így ebben a szezonban már nem versenyezhet. Az osztrák sízőt pénteken már meg is műtötték és mivel a rehabilitáció a legjobb esetben is minimum három hónapig tart, így bizonyos, hogy nem vehet részt a hazai rendezésű, schladmingi világbajnokságon sem.

"Ha az elmúlt két év legjobb műlesiklója éppen a hazai világbajnokság előtt sérül meg ilyen súlyosan, az hatalmas sokk a számunkra" - áll az osztrák síszövetség (ÖSV) által kiadott közleményben. Ezzel a sérüléssel az is eldőlt, hogy egyelőre érvényben marad a svájci Vreni Schneider 34 Világkupa győzelmes szlalom rekordja, Schild ugyanis egy időre bizonyosan megreked 33 sikernél ebben a szakágban.