Sportfogadás

A Juventus győzelemmel búcsúztatná a 2012-es esztendőt!

  • Nacsa Tamás
megosztom

Sajnálatos módon a Cagliari-stadion körül építési munkák zajlanak, így a szardíniai csapat nem tudja hazai pályán fogadni a Juventust, és kénytelen a 780 km-re fekvő Parma városában játszani a Seria A 18. fordulójának péntek esti mérkőzését. Ez nem valami jó előjel a Cagliari számára, hiszen szűk egy hete alapos verést kaptak a Tardini Stadionban. A szárdok pocsék formában vannak, míg a Juve a Milan elleni vereség óta nem tud hibázni, így tippünk nem is lehet más a találkozóra, mint egy nagyobb arányú „vendégsiker".

Cagliari - Juventus
Hatharom-tipp: Ázsiai hendikep -1,25 - Juventus
Végeredmény: Cagliari - Juventus 1-3 
Iroda: BetRedkings@2.12
Iroda: Bet365@1.90
Iroda: Pinnacle@1.88
Iroda: Betfair@ 1.87
Tipperősség: 7/ 10
Eddig éri meg: 1.85

A Cagliari idén várakozáson alul szerepel, hiszen a keretet elnézve ennek a garnitúrának nem a kiesés elkerülése kellene, hogy a célja legyen. Márpedig ha nem kapják össze magukat a szardíniaiak, akkor jövőre velük a második ligában fogunk találkozni.

A szezont pocsékul kezdték, hiszen az első hat mérkőzésükön nem tudtak győzni, ezután viszont zsinórban négy találkozót megnyertek. Mindenki azt hitte, hogy ez az igazi arca az együttesnek, azonban október hónap utolsó napjától kezdve mindössze két pontra futotta a lejátszott nyolc bajnoki mérkőzés alatt.

Véleményünk szerint a Cagliari a csapnivaló hazai teljesítménye miatt tart ott, ahol (és ugye most papíron a szárdok lesznek a pályaválasztók). Volt az idényben olyan mérkőzése a csapatnak, ahol semmi sem jött össze (Napoli elleni találkozó), de volt olyan is, ahol konkrétan helyzetet sem tudott kidolgozni (Catania elleni párharc). A Seria A-ban pedig nagyon nagy luxus úgy lejátszani egy találkozót, hogy helyzetet sem tudsz kialakítani.

Az utóbbi három fordulóban legalább két góllal mindig "sikerült" kikapnia a szárdoknak, pedig nem nagy csapatokkal találkoztak a piros-kékek. A legutóbbi játéknapon a Parma együtteséhez látogattak, ahol Marco Sau révén megszerezték a vezetést, de bő egy percre rá már a hazaiak egyenlíteni is tudtak. A második félidőben 30 perc alatt gurított egy hármast a Parma, így a vendégek újabb nagy pofont kaptak.

A Cagliari tehát óriási hullámvölgyben van, főleg a csapat védekezése okozhat komoly fejtörést Ivo Pulgának. Ha tényleg hazai pályán játszanának, és 110 százalékot nyújtanának a szárdok, akkor egy döntetlenre talán jók lehetnének a Juventus ellen, azonban így, hogy albérletbe kényszerülnek, egy újabb pofonba szaladhatnak bele a szigetlakók.

A „hazaiak” mestere valószínűleg a következő játékosokra nem számíthat a Juventus ellen: Sebastian Eriksson, Víctor Ibarbo, Daniele Conti.

A Cagliari várható kezdőcsapata: Agazzi – Pisano, Astori, Ariaudo, Avelar – Dessena, Nainggolan, Ekdal – Cossu – Pinilla, Sau.

A Juventus idén is pazar formában futballozik, hiszen a bajnokságban mindössze négyszer nem tudta begyűjteni a három pontot, ami közel féltávnál nagyon jó eredménynek számít. Érdekes, de a Zebrák a két milánói csapat ellenében kikaptak, míg a Lazio és a Fiorentina ellen gólnélküli döntetleneket játszottak. Látható, hogy a Roma és a Napoli kivételével a kisebb és középcsapatok ellen begyűjtött három pontokból él az Antonio Conte vezette csapat. Ez pedig nem egy rossz előjel a pénteki tippünkkel kapcsolatban.

Az együttes játéka november elején kissé visszaesett, ám amióta a Milan elleni vereségüket elszenvedték a fekete-fehérek, azóta csak a győzelmet ismerik a torinói focisták. Valószínűleg az sem tett rosszat a játékosoknak, hogy a Bajnokok Ligájában az egyik halálcsoportot sikerült megnyerniük.

A legutóbbi játéknapon az „Öreg Hölgy” az Atalanta együttesét fogadta, és valósággal átgázolt rajta, hiszen a 27. percben már 3-0 állt az eredményjelzőn. A 31. percben jött egy vendég piros lap, ami végérvényesen eldöntötte a találkozót. Conte a második félidő derekán szűk negyed óra leforgása alatt meghúzta azt, amit egy jó edzőnek meg kell, vagy is lekapta a találkozó legjobbjait, akik, így picivel többet pihenhettek, mint társaik. Így a hazaiak a játék ritmusából kicsit visszább vettek, és maradt a 3-0.

A Juventus a bombaerős középpályájának köszönheti, hogy ott tart, ahol. Egy Arturo Vidal, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio, Stephan Lichsteiner, Kwadwo Asamoah középpályás sor a világ bármely ligájában megállná a helyét. Így nem is annyira meglepő, hogy talán csatárposzt a „leggyengébb” pontja a fekete-fehéreknek. Azonban amíg a második sor ilyen ütemben termeli a gólokat, addig Conte azt a luxust is megengedhetné magának, hogy támadó nélkül áll fel.

A pénteki mérkőzésnek egyértelműen a Juventus a favoritja, és az is mellette szól, hogy a klubot sokkal több szurkoló fogja elkísérni Parma városába, mint Szardíniába tették volna. Így szinte biztos, hogy olyan körülmények fogadják majd a Zebrákat, mintha hazai pályán játszanának, ez pedig, így az esztendő utolsó tétmérkőzésén nem egy nagy hátrány.

Conte valószínűleg az alábbi játékosokra nem számíthat péntek este: Bendtner, Pepe, Chiellni.

A Juventus várható kezdőcsapata: Buffon – Barzagli, Bonucci, Cacares – Lichsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah – Quagliarella, Giovinco

A két csapat legutóbb kilenc napja találkozott az Olasz Kupa keretein belül, Torinóban. A két együttes akkori mérkőzéséből messzemenő következtetést nem lehet levonni, hiszen mindkét alakulat felforgatott csapattal állt fel. Az egyetlen dolog, ami számít, az nem más, mint, hogy a Juventus harcolta ki a továbbjutást.

A Cagliari pocsék formában van, és valószínűleg minden játékosának a gondolata már az ünnepek körül forog. Ráadásul a focisták stadionjuk körüli hercehurca miatt a pokolba kívánják az újabb utazást. Ezen felül a Juventus újra formába lendült, és neki nem jelent gondot még egy mérkőzés lejátszása, sőt külön örülnek a torinóiak, hogy egy hosszabb utazást megspórolhatnak. A klubnál mindenki azt szeretné, hogy ez a hétpontos differencia megmaradna a tavaszi nagy hadjáratra is, amikor is a Juvénak három fronton kell helytállnia.

Ilyen előjelek után a két csapat közt jelenleg több gól van a fekete-fehérek javára, így igen jó esély mutatkozik arra, hogy a Zebrák többgólos győzelemmel térjenek téli álomra. Azonban, ha a Juventus csak egy góllal győzne, akkor sem kellene a kardunkba dőlnünk, mivel legalább a tétünk felét visszakapnánk.

A két csapat legutóbb öt tétmérkőzése
A Cagliari utolsó öt mérkőzése Eredmény A Juventus utolsó öt mérkőzése Eredmény
Parma – Cagliari 4-1 Juventus – Atalanta 3-0
Juventus – Cagliari 1-0 Juventus – Cagliari 1-0
Cagliari – Chievo 0-2 Palermo – Juventus 0-1
Cagliari – Pescara 4-2 Sahtar Donyeck – Juventus 0-1
Udinese – Cagliari 4-1 Juventus – Torino 3-0
  • http://www.hatharom.com/livescore/event/1287139 

 

megosztom