Olasz Kupa

Udinében harcolta ki a negyeddöntőt a Fiorentina - videó

A Fiorentina nyerte az Udinese elleni rangadót az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, Borja Valero találatával 1-0-s győzelemmel idegenben harcolta ki a továbbjutást Vincenzo Montella csapata.

Mindkét csapat gyorsan akart dönteni, lendületesen kezdtek, és mindkét kapu előtt voltak is lehetőségek. Az első kaput eltaláló kísérlet a firenzei Seferovicé volt, majd Matias Fernández és Ljajic is próbálkozott. Nagyrészt azonban az Udinese veszélyeztetett, elsősorban a házi gólzsák, Di Natale révén. Különösen a 30. perc környékén, a 36. minutumban mégis a Violák szerezték meg a vezetést. Borja Valero három ember takarásából lőtt, a labda talán megpattant, mindenesetre a jobb felsőben kötött ki. (0-1)

Igazából csak a szünet után tudott erre reagálni a hazai csapat, Di Natale vezetésével nagy erőkkel rohamozott. De kevés volt az igazi helyzet, a kaput eltaláló lövésekkel sem nagyon mozgatták meg Neto kapust. Így csak a szögleteket szaporították, azokból tízet értek el, gólból viszont egyet sem. A Fiorentina kihúzta a nyomást a hajrában is, így továbbjutott az Olasz Kupa negyeddöntőjébe, ahol a Roma lesz az ellenfele.

Olasz Kupa
Nyolcaddöntő
Udinese-Fiorentina 0-1 (0-1)
gólszerző: Borja Valero (36.)
A győzelemmel a Fiorentina továbbjutott.