Atlétika

Telhetetlenné vált a trinidadi olimpiai bajnok

  • VNA

A két és fél millió dolláros ajándék ház is szűknek bizonyult a trinidadi olimpiai bajnok számára, aki nagyobbat akar.

A londoni olimpia atlétikai versenyeinek egyik legnagyobb meglepetését a trinidadi gerelyhajító, Keshorn Walcott szereplése okozta.  A hazája történetének mindössze második olimpiai bajnoki címét szerző sportolót azóta természetesen valóságos nemzeti hősként kezelik. Ennek jegyében a kormányzat egy 2,5 millió (helyi) dolláros (átszámítva 300.000 amerikai dollárt érő) családi házat ajánlott fel a sportolónak. A mindössze 19 esztendős atléta azonban a zajos, mosolygós fotókkal övezett kulcsátadás helyett kis híján ráborította az illetékesekre a házat, amelyet méltatlanul kicsinek tart.

Valóságos népünnepély volt az olimpiai bajnok gerelyhajító hazatérése Trinidadban

Minderről a karibi szigetország építésügyi minisztere, Roodlal Moonilal számolt be, aki elmondta, hogy ily módon kénytelenek új, tágasabb otthon után kutatni Walcott számára. A nem éppen visszafogott stílusáról ismert Walcott már eddig sem járt rosszul, olimpiai győzelem miatt ugyanis számos ajándék mellé még egy világítótornyot is neveztek el róla, sőt kapott egymillió trinidadi dollárt is készpénzben. A különleges egyetemi ösztöndíjban is részesülő gerelyhajító a londoni olimpia döntőjében 84,58 méteres teljesítménnyel, új országos rekorddal győzött.

Trinidad és Tobago korábban mindössze egyetlen olimpiai bajnokkal rendelkezett, az 1976-os montreali olimpián a 100 méteres síkfutásban győztes Hasely Crawford révén. Walcott minden idők legfiatalabb gerelyhajító olimpiai bajnoka lett, a férfi szakág ötkarikás történetében pedig mindössze a második nem európai olimpiai bajnok lett. A hírek arról nem számolnak be, hogy az elutasítás tényét maga Walcott vagy éppen menedzsere erőltette-e. Nem lennénk meglepve, ha utóbbi állna az első hallásra kapzsiságra utaló úgy hátterében...