London 2012

Hatos Gábor hivatalosan is bronzérmes

Hatos Gábor birkózó bronzérme már megérkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság központjába, Lausanne-ba. A NOB tájékoztatása szerint Jacques Rogge elnök aláírását követően az érmet azonnal küldik a Magyar Olimpiai Bizottság számára - számolt be a mob.hu.

A Nemzetközi Birkózó Szövetség november közepén ítélte Hatos Gábornak ítélte a londoni olimpia bronzérmét, miután a NOB doppingvétség miatt diszkvalifikálta az üzbég  Szoszlan Tyigijevet. Az érmet az üzbég visszaszolgáltatta a NOB-nak, amelyet a bronzmeccsen általa legyőzött Hatos Gábor kap meg a szabadfogású birkózók 74 kilogrammos kategóriájában. Borkai Zsolt MOB elnök és Szabó Bence főtitkár személyesen fogja átadni a medáliát a sportolónak, ünnepélyes keretek között.

A Magyar Olimpiai Csapat ezzel 18 érmet nyert az olimpián. (8 arany, 4 ezüst, 6 bronz). Hatos a harmadik birkózó, aki dobogós helyen zárta a játékokat. Londonban a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg) második, Módos Péter (55 kg) harmadik lett. A brit fővárosban eredetileg nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet gyűjtöttek a magyar versenyzők, Hatosé a hatodik bronz.