Alpesi sí

Fáradt és pihenni akar Lindsey Vonn - így elúszhat az összetet Világkupa

  • VNA

Néhány hétvégét biztosan kihagy a versenyszezonból Lindsey Vonn, aki fáradtságra hivatkozva utazott haza az Egyesült Államokba.

Megszakítja versenyszezonját, és az eredeti tervektől eltérő módon hazatér az Egyesült Államokba Lindsey Vonn. A Világkupa szezont gyomorbetegsége miatt egy rövidebb kihagyással kezdő amerikai síző a napokban nyilatkozott arról, hogy időnként depressziós hangulatban van, mostani bejelentése azonban saját bevallása szerint nem ezzel van összefüggésben. A gyengén sikerült franciaországi versenyhétvége (ahol fő riválisa, a szlovén Tina Maze rendre győzött, ő viszont kiesett) után Vonn saját közösségi oldalán jelentette be, hogy szüksége van a pihenőre, és várhatóan január közepéig nem is fog versenyezni a Világkupában.

"Miután beszéltem az edzőimmel és a családommal, úgy döntöttünk, hogy most néhány versenyt kihagyok a Világkupa-sorozatból. A gyomorpanaszaim óta nem érzem magamban az erőt, szükségem van arra, hogy fizikailag és mentálisan is feltöltődjek, és visszajussak arra a szintre, amit elvárok magamtól" - áll a négyszeres összetett Világkupa-győztes által kiadott közleményben. Vonn számára voltak jó pillanatok is az idei szezonban, hiszen kedvenc helyszínén, Lake Louise-ban három gyorsasági számot nyert meg egymás után, a St. Moritzban aratott győzelme pedig immáron az 57. Világkupa sikere volt, ezzel pedig már csak az osztrák Annamarie Moser-Pröll áll előtte a vonatkozó győzelmi listán.

Az egyelőre még nem eldöntött, hogy mikor látjuk Vonnt újra versenyezni, de amennyiben sok versenyt kihagy, akkor komolyan lecsökken annak az esélye, hogy ebben a szezonban is megnyeri az összetett Világkupát. Jelenleg a 414 pontos amerikai síző a negyedik helyen áll a rangsorban, amelyet a szlovén Tina Maze (799 pont) vezet a német olimpiai bajnok Maria Höfl-Riesch (468) és az osztrák Kathrin Zettel (440) előtt.