Német Kupa

A Wolfsburg a hajrában fordított a Leverkusen ellen, Királyék simán kiestek

A VfL Wolfsburg hazai pályán 2-1 arányban legyőzte a Bayer Leverkusen csapatát a Német Kupa nyolcaddöntőjében, így továbbjutott. A vendégek a 77. percben még 1-0 arányban vezettek. A másik mérkőzésen az 1860 München Király Gáborral a kapuban 3-0 arányban kapott ki a Bochum otthonában.

Wolfsburg-Leverkusen

A Leverkusen a Wolfsburg ellen szenvedte el egyik vereségét a bajnokságban, ezúttal azonban teljesen más típusú mérkőzést láthatott a közönség. Akkor már húsz percet követően 2-0-ás hátrányban volt a Bayer, ezúttal több mint fél órát kellett várni az első gólra, ráadásul a vendégek szerezték azt.

A Wolfburg az utolsó percbne verte a Leverkusent

Bönisch adott középre a bal oldalról, s Fágner olyan szerencsétlenül ért bele a játékszerbe, hogy az a saját kapujában landolt. Öngól (0-1). A hátrányt Fágner honfitársa, Naldo egyenlíthette volna ki, de a 41. percben Diego szabadrúgása után 14 méterről a kapu mellé fejelt.

Egy órát követően hatalmas nyomás alá helyezte a Leverkusent a házigazda, de Hasebe lövését Wollscheid blokkolta, majd Diego kísérletét óriási bravúrral védte Leno. A 75. percben aztán Lorenz-Günther Köstner pályára küldte Träscht Polák helyett, a középpályás pedig három perccel később kiegyenlített, miután 25 méterről a kapuba bombázott (1-1).

Már-már minden azt mutatta, hogy hosszabbításban dől el az összecsapás, amikor a 90. percben egy ellentámadás végén Dost 15 méterről bevette a Leverkusen hálóját, így eldöntötte a mérkőzést (2-1). A Wolfsburg második félidei teljesítményének köszönhetően megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé.


 

Bochum-1860 München

A másodosztályú csapatok találkozóján a bajnoki szereplésből kiindulva az 1860 München tűnt esélyesebbnek: az Oroszlánok a felsőházba, a Bochum az alsóházba tartozik a Bundesliga 2-ben.

Ennek ellenére, a müncheniek kapusának, Király Gábornak már az első tíz percben kétszer közbe kellett avatkoznia, előbb Aydin 20 méteres lövését, majd Rzatkowski közeli fejesét védte a magyar portás. A 30. percben már ő is tehetetlen volt: Goretzka fejjel Dedic elé továbbított, s a szlovén csatár 14 méterről bevette a kapuját (1-0). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendégek néhány perccel korábban tíz főre fogyatkoztak, miután Vallori gólhelyzetben szabálytalankodott Iasvilivel szemben.

Létszámfölényben a Bochumnak már a második félidő elején több lehetősége volt, hogy növelje előnyét, ez a 75. percben sikerült. Akkor Rzatkowski ívelt be egy szögletet a bal szélről, Sinkiewicz megcsúsztatta a labdát, majd Maltritz közelről a kapuba lőtt (2-0). A Bochum játékosa három perccel később ismét eredményes volt, legkésőbb ekkor végleg eldőlt a mérkőzés (3-0).

A Bochum magabiztos győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé, az 1860 München nagyon jó lehetőséget szalasztott el.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/nemet-kupa-2012-2013/1364016  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/nemet-kupa-2012-2013/1364017 
Német Kupa
Nyolcaddöntő
VfL Wolfsburg-Bayer 04 Leverkusen 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Träsch (78.), Dost (90.) ill. Fágner (31., ö.g.)
 
VfL Bochum-TSV 1860 München 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Dedic (30.), Maltritz (75., 78.)
Kiállítva: Vallori (27.) - TSV 1860 München