NBA

Bryanték Philadelphiában is nyertek

Rövid, mindössze négy mérkőzésből álló játéknapot rendeztek vasárnap az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), ám ezen a négy találkozón is láthattunk annyi érdekességet, mint egy átlagos napon.

Kobe Bryant

Philadelphia-Los Angeles Lakers
98-111

Elnézve a Lakers mostanában nyújtott produkcióját, nagy valószínűséggel kevesen fogadtak volna Bryantékre Philadelphiában, azonban mégis rendkívül simán tudott nyerni a Los Angeles. Félidőben már tíz, a harmadik negyed végén pedig 14 pont előnyben voltak a vendégek, így kétség sem férhetett hozzá a győztes kilétéhez.

A találkozó legeredményesebb játékosa Kobe Bryant lett 34 ponttal, de rajta kívül még további öt Lakers-játékos ért el legalább tíz pontot. A másik oldalon Jrue Holiday hiányában Nick Young villogott leginkább, ő 30 pontot tett a közösbe.

A sorozatban elért két siker Kobe Bryantet is jobb kedvre derítette, a Lakers sztárja bizakodó a jövőt illetően: „Továbbra is haladnunk kell előre, ha keményen dolgozunk, annak látható lesz az eredménye.”

Toronto-Houston
103-96

A Toronto Raptorsnak már jóval nehezebb dolga volt a Houstonnal, hiszen a Rakéták és a Dínók félidőben még ikszre álltak, és bár a harmadik negyedben kissé elhúztak a hazaiak, bő két perccel a végén a vendégek négy pontra zárkóztak fel, de a végét mégis jobban bírta a Raptors.

A kanadaiak sikeréhez nem mindennapi egyéni produkciókra is szükség volt, José Calderon például karrierje második tripla-dupláját érte el 18 ponttal, 14 assziszttal, valamint 10 lepattanóval, míg a kispadról beálló Alan Anderson 25 perc alatt 24 pontot szerzett. A másik oldalon James Harden 28 pontjához képtelenek voltak felnőni a többiek.

Sacramento-Denver
97-122

Otthon kapott nagy verést a Sacramento Kings gárdája, amely két 32-23-ra elveszített negyed után gyakorlatilag esélyt sem adott magának a sikerre. A harmadik etapban ráadásul további 12 pontot pakolt rá a Nuggets a már meglévő előnyre, így sok örömre nem lehetett oka a Kings-tábornak.

A hatalmas különbség miatt igazán kiemelkedő egyéni produkciókat nem láthattunk, talán egyedül Isaiah Thomas emelkedett ki a mezőnyből, a maga 20 pontjával. A Denvernél gyakorlatilag a szertáros néni is lehetőséget kapott, így összesen hat játékos ért el kétszámjegyű eredményt.

Portland-New Orleans
95-94

A legnagyobb izgalmak ezúttal a játéknap utolsó találkozójára maradtak, ahol a Portland csak egy ponttal múlta felül a New Orleanst. A találkozót sokkal jobban kezdte a Blazers, amely az első három játékrészt kivétel nélkül megnyerte, azonban az utolsót kilenccel veszítette el, így mindössze Damian Lillard 0.3 másodperccel a vége előtt eleresztett, illetve értékesített triplájának köszönhető, hogy nyerni tudtak a hazaiak.

Furcsa módon ezúttal nem a hátvédek, sokkal inkább a magasemberek brillíroztak a Hornets ellen, J.J. Hickson 24 pontot és 16 lepattanót könyvelhetett el, míg LaMarcus Aldridge 20 egységig jutott. A vendégeknél Ryan Anderson és Greivis Vasquez játékát érdemes kiemelni, ketten együtt ugyanis 49 pontot tettek a közösbe.

NBA
Alapszakasz, 46. játéknap
Toronto-Houston 103-96
Philadelphia-Los Angeles Lakers 98-111
Sacramento-Denver 97-122
Portland-New Orleans 95-94