Bundesliga

A héten eldől, ki lesz a Hoffenheim új vezetőedzője

Néhány hete házon belül Franz Kramert nevezték ki Markus Babbel utódjául a Hoffenheim csapatánál, de az együttes ott folytatta, ahol azelőtt abbahagyta: két vereséget szenvedett. Kramer ezekkel az eredményekkel nem győzte meg a klub elöljáróit, akik új trénert keresnek.

"Inkább a hét elején, mint annak végén eldől. Két, három napon belül megtaláljuk az új szakvezetőt" - nyilatkozta a sinsheimiek klubmenedzsere, Andreas Müller még vasárnap.

Friedhelm Funkel az egyik jelölt a Hoffenheim kispadjára

Müller megerősítette, hogy tárgyalásban áll a kiszemeltekkel, de konkrét neveket nem mondott. Információk szerint szóba jöhet a Schalkétól menesztett Huub Stevens és a Wolfsburgtól elküldött Felix Magath, a favorit ugyanakkor Marco Kurz és Friedhelm Funkel.

Közülük utóbbi neve csenghet ismerősebben, Funkel amolyan Houdini a német labdarúgás világában. Az 59 esztendős szakember a kilencvenes évek végén háromszor mentette meg a kieséstől az MSV Duisburgot, majd néhány évvel később egyszer-egyszer a Hansa Rostockot és az Eintracht Frankfurtot.

A Hoffenheimnek most éppen olyan szakvezetőre van szüksége, aki járatos a kiesés elleni harcban, a kék-fehérek 16. azaz osztályozós helyen állnak a Bundesligában. Az együttes ráadásul zsinórban hatszor kikapott, így alighanem jól jött nekik ez egy hónapos szünet a bajnokságban.