La Liga

Barcelonai pontrablás a Real Madrid otthonában

A madridiak hazai pályán egygólos hátrányból fordítottak, ám a végén meg kellett elégedniük egy ponttal a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.

Az Espanyol a múlt hétvégi győzelme előtt az utolsó helyen kullogott, és túl van már egy edzőváltáson, a csapat új edzője Javier Aguirre, egykori mexikói szövetségi kapitány. A Real Madrid sem a legjobb előjelekkel készült a találkozóra: hét közben a Celta Vigo elleni Király Kupa-nyolcaddöntő első meccsén a Real Madrid kikapott, José Mourinho vezetőedző pedig kifakadt a vereség után. A hazaiaknál csatárposzton voltak gondok: Higuain és Benzema sem volt sérülés miatt a keret tagja, csakúgy mint Marcelo.

Ronaldo volt a legelső ember a Madridban, mögötte Özil, Modric, és Callejón kapott szerepet. Di Maria ezúttal csak a kispadon kapott helyet. A 4. percben Ronaldo ugratta ki Modricot, aki kapu mellé lőtt. Nem sokkal később ismét a portugál volt a főszereplő, élesen belőtt labdáját nagy nehézségek árán tisztázták. A 27. percben Modric lövése a bal oldali kapufáról pattant ki, amit három perccel később megbüntetett az Espanyol. Verdu ugratta ki Sergio Garcíát, aki két védővel a nyomában kíméletlenül kilőtte kissé jobbról a hosszú alsót (0-1). A gól után is folytatódott a madridi fölény, a 40. percben Ronaldo lövését hárította Casilla. Az első félidő utolsó percében egyenlített a Real: Khedira tekerte be jobbról a labdát, amelyet Ronaldo védője szorításában talppal vágott be a kapu bal oldalába az ötösről (1-1). A szünetben döntetlen állással vonultak a csapatok az öltözőben.

A második félidő elején gyorsan fordított a Real Madrid: Ronaldo indította Coentraót, aki a bal oldalról két védő szorításában átvette a labdát és azonnal kilőtte a bal alsót (2-1). Az 53. percben folytatódhatott volna a gólgyártás, ám Özil helyzeténél Casilla jól mozdult ki a kapuból. Ronaldo még lőhetett volna gólt, ám 20 méteres lövése mellé pattogott. Aztán jött a hidegzuhany: egy szöglet után Ramos fejese rövid volt, Moreno fejelt Albínhoz, aki pedig bekotorta a labdát a kapuba (2-2). Ezzel az Espanyol meglepetésre pontot szerzett Madridban.


 

La Liga
16. forduló
Real Madrid-Espanyol 2-2
Gólszerző: Ronaldo (45+1.), Coentrao (48.), ill. S. García (31.), Albín (88.)